Medi ambient

La nova depuradora de Pau, a punt a la tardor

La depuradora de Pau, que substituirà la que ara està en servei, es posarà en funcionament a la tardor, segons va comunicar el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Samuel Reyes, durant la visita efectuada ahir al matí. Hi va assistir també l’alcalde de Pau, Pere Maluquer, acompanyat de l’alcalde de Pedret i Marzà, Daniel València, i de l’alcaldessa de Palau-saverdera, Isabel Maria Cortada.

La planta tindrà una capacitat de 170 m³/dia i l’aigua tractada, que s’abocarà a Riutort, millorarà la qualitat ambiental del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. També s’instal·larà un parc de generació elèctrica solar fotovoltaica per a l’autoconsum connectada a la xarxa en baixa tensió interior de la planta, amb una potència total de 40,5 kW.

La nova planta, que està sent construïdasuposa una inversió de 2,7 milions d’euros. Actualment hi ha 536 depuradores en servei a Catalunya, que sanegen les aigües residuals del 97,1% de la població. Pel que fa la comarca de l’Alt Empordà, n’hi ha que donen servei a més del 87% de la població de la comarca Des de 2018, l’ACA desplega un pla d’eficiència energètica, potenciant l’energia fotovoltaica, la producció de biogàs i diverses mesures per fer més eficients les depuradores i satisfer el 78% de l’energia de les depuradores amb fonts renovables,.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia