Societat

Pere Portabella, nou doctor honoris causa de la Universitat de Girona

El polític i cineasta remarca els vincles entre la cultura i la política i demana obrir la cultura a tots els públics

La Universitat de Girona (UdG) ha investit el cineasta i polític Pere Portabella com a doctor honoris causa aquest dijous al migdia.

L’acte s’ha fet a l’aula Modest Prats i ha arrencat amb el padrí del doctorat, Àngel Quintana, qui ha destacat l’obra i la trajectòria de Portabella sempre a cavall de la política i la cultura.

Quintana ha assegurat que Portabella “mai ha deixat de fer política” sigui des de les institucions o a través de les pel·lícules que ha produït i dirigit. Per la seva banda, Portabella ha insistit en la importància de la cultura i la seva incidència en la política. El cineasta també ha lamentat que les polítiques d’austeritat “han enviat milions de persones a l’exclusió” perquè no han pogut accedir a la cultura.

L’acte per investir honoris causa a Pere Portabella ha arrencat poc després de les dotze del migdia, quan tots els assistents de l’aula magna Modest Prats s’han aixecat a mesura que Portabella anava avançant pel passadís central de la zona de cadires fins a arribar a la primera fila. Ho ha fet acompanyat per la coral de la UdG.

A partir d’aquí, la secretària general de la universitat ha llegit l’acord de ple sobre la investidura de Portabella i a continuació el degà de la facultat de Lletres i padrí del doctorand, Àngel Quintana, ha llegit l’elogi de Portabella. Quintana ha afirmat que el cineasta “mai ha deixat de fer política”, des de les institucions o des de diverses associacions i també a través de la seva obra.

Quintana ha detallat que Portabella sempre “ha fet cinema políticament, més que cinema polític”. Pel degà, aquest matís inclou que les peces audiovisuals incorporin una necessitat de transformació, un missatge d’evolució social i no tant una ideologia concreta.

Sobre la seva feina en l’àmbit cinematogràfic, el padrí de Portabella ha destacat la voluntat que “el cinema sempre estigui acompanyat d’altres disciplines artístiques”, com ara la música o l’art.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona