Societat

Plataforma premia la tasca del pedagog Joaquim Arenas

El jurat dels premis Martí Gasull i Roig reivindica el paper d’un dels artífexs de la immersió lingüística

El jurat de la novena edició dels premis Martí Gasull i Roig ha decidit lliurar el Premi Especial del Jurat al mestre i pedagog Joaquim Arenas, un dels artífexs de la immersió lingüística. Es tracta del guardó honorífic dels premis que es lliuraran el 28 de febrer, i amb aquest premi Plataforma per la Llengua vol reconèixer la trajectòria d’Arenas en la defensa del català. El guardó vol també “reivindicar la vigència del model d’escola catalana, i més tenint present la ratificació del Tribunal Suprem a la sentència que imposa un mínim del 25% d’hores lectives en castellà a les escoles”, segons l’entitat.

Arenas va néixer a Mataró el 1936 i va ser un dels impulsors del programa d’immersió lingüística a les escoles. Està considerat uns dels pares del model d’escola catalana en llengua i continguts. És autor de nombrosos llibres sobre educació i llengua. Va ser cap del Servei d’Ensenyament del Català entre el 1983 i el 2003, rector de la Universitat Catalana d’Estiu el 1995 i assessor dels governs de Bolívia i Guatemala en la incorporació de les llengües indígenes al sistema escolar. La seva trajectòria ha estat reconeguda amb la Creu de Sant Jordi, la medalla de l’Académie de Montpeller i el Premi d’Actuació Cívica de la Fundació Lluís Carulla.

El guanyador, per votació popular

Redacció

El 28 de febrer se sabrà qui és el guanyador de la novena edició dels premis Martí Gasull i Roig. Enguany els tres finalistes són Ràdio Arrels, Diari de Balears i la cooperativa La Fageda. El jurat serà triat per votació popular, un procés que estarà obert fins al 20 de febrer i al qual es pot accedir a través del web dels premis. L’any passat els tres finalistes dels premis van ser l’operadora de telefonia Parlem, la Companyia Teatre Micalet i la revista Sàpiens. El guardó se’l va endur aquesta última, després d’una votació en què es van registrar 4.706 vots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia