Societat

Solidaritat

Un tros d’Ucraïna arriba a la Garrotxa

Un grup de 42 persones, majoritàriament dones amb criatures, van instal·lar-se ahir al matí en una casa de colònies de Santa Pau

Unes quantes marxaran d’aquí a uns dies a casa de familiars o coneguts de l’Estat

Els rostres de la mainada i les dones ucraïneses que acaben de baixar de l’autocar no denoten cansament, tot i que han estat viatjant des de divendres a la tarda. És diumenge al matí a la casa de colònies Rocacorba, del Sallent, al municipi garrotxí de Santa Pau, on aquesta expedició de 42 refugiats s’està acomodant per passar-hi un mes, esperant un destí definitiu. Onze d’ells tenen contactes (família o amics) a l’Estat espanyol i podran marxar abans. A més de dones amb la seva mainada, a l’autocar polonès amb què han fet el viatge (per Hongria, Eslovènia, Itàlia i França), hi havia dos avis a qui han recollit les seves filles, que viuen a Catalunya. L’operació l’han organitzat Acció Familiar Barcelona i Coopera, que fa dues dècades que col·laboren amb l’ Institut del Verb Encarnat d’Ucraïna, una comunitat religiosa dedicada a orfes i mainada de famílies sense recursos. Dues de les seves monges –molt joves– també han acompanyat els refugiats fins aquí. Tant el trasllat com l’estada al Sallent –expliquen Pilar Fusté i Isabel Pintó, de les entitats promotores– ho financen empreses privades. Elles i una de les monges, la germana Emmanuel, aprofiten la presència de la premsa per donar les gràcies a tots els que estan ajudant, entre els quals hi ha els ajuntaments de la zona, que s’han mobilitzat per poder-los atendre.

D’altra banda, la Generalitat va informar ahir que uns 200 refugiats ja han estat instal·lats a la seva xarxa d’albergs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia