Educació

Famílies de l’escola de Canet es querellen contra diputats del PP, Cs i Vox

L’AFA del Turó del Drac acusa Carrizosa, Roldán i Macián de dir falsament que s’assetja la família que vol el 50% de castellà

Afirmen que no hi ha conflicte

L’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’escola Turó del Drac, de Canet de Mar, es querellarà contra Carlos Carrizosa (Cs), Lorena Roldán (PP) i Sergio Macián de Greef (Vox) per un delicte de calúmnies i injúries. Ho fan per les declaracions dels diputats que acusaven famílies del centre d’assetjar la família que va demanar que la meitat de les classes s’impartissin en castellà –el TSJC va dictar, de manera cautelar, que se’n faci el 25%–. L’AFA, que ha presentat una demanda de conciliació prèvia a la querella, assegura que els diputats “van fer manifestacions intolerables contra la nostra comunitat educativa, especialment contra les famílies, acusant-nos d’assetjar i agredir a la família” que va demanar més castellà. Carrizosa va comparar la situació que es vivia a Canet amb el terrorisme que es va viure a Ermua. Macián va parlar d’“assenyalament a nens”, mentre que Roldán va acusar el govern d’emparar “aquesta onada d’assetjament i intimidació”.

L’AFA creu que les declaracions “no es corresponen amb el clima de bona convivència que existeix a la nostra escola, ni amb l’actitud de les famílies, que sempre hem rebutjat qualsevol forma d’assenyalament, intolerància o falta de respecte”. Les declaracions dels polítics van motivar una situació d’assetjament a la comunitat educativa de l’escola, segons l’AFA, que recorda que van aparèixer “pintades amenaçadores a l’entorn escolar, així com insults i desqualificacions en mitjans de comunicació i xarxes socials”. La querella es presenta per defensar l’honor col·lectiu de la comunitat educativa i per exigir responsabilitat política, diu l’AFA, que insta Carrizosa, Roldán i Macián a rectificar les seves afirmacions.

Carrizosa va explicar ahir, segons l’ACN, que “no perdrà el temps” a anar a la conciliació, ja que creu que les acusacions no tenen fonament perquè ell mai es va referir a les famílies sinó que “al·ludia als polítics i a les persones que per les xarxes insultaven la família” que va demanar més classes en castellà.

Cambray envia una carta als docents abans de la vaga

Rosa M. Bravo

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va enviar ahir una carta a tots els docents que, amb el títol de Novetats i reptes per al curs 2022-2023, explica els principals canvis previstos. Recull la modificació del calendari escolar, amb l’escurçament de les vacances d’estiu, la reducció de ràtio als grups de P3, la gratuïtat de l’últim curs de l’escola bressol, l’estat del pla d’educació digital, el canvi en la preinscripció d’FP i la modificació del currículum, entre altres. Respecte del currículum, el conseller explica que la modificació s’introduirà el curs vinent als cursos imparells perquè així ho fixa la llei educativa espanyola “i no és possible posposar-ne l’aplicació”. Tot i això, diu, “el desplegarem progressivament i amb flexibilitat durant els propers tres cursos”. El fet que la carta s’hagi enviat a cinc dies de l’inici de la vaga educativa ha encès els ànims de molts docents, que ho han interpretat com un intent de desmobilitzar-los i que no se sumin a les aturades.

D’altra banda, el Parlament va rebutjar ahir reprovar el conseller d’Educació per l’avançament del curs escolar com volia Cs. Només el PP i Vox es van sumar a la proposta, però la CUP i els comuns van criticar que s’hagi imposat un canvi de calendari sense diàleg i el PSC va advertir que si Gonzàlez-Cambray ”torna a decebre” proposarà també una reprovació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia