Societat

El Prat multiplica per set els passatgers del febrer

L’aeroport de Barcelona va tancar el mes de febrer amb 1,98 milions de passatgers, gairebé set vegades més que en el mateix període de l’any passat. Tot i això, la xifra és encara un 39,3% inferior a la del mateix mes del 2019, previ a l’esclat de la pandèmia i que va ser l’any de rècord turístic. Segons les estadístiques de transport aeri publicades ahir per Aena, el Prat va fer al febrer 15.247 operacions, quatre vegades més en termes interanuals, però un 32,8% menys en comparació amb els registres previs a l’esclat de la covid-19. Quant al transport de mercaderies, es van transportar 11,4 milions de tones, un 26,8% més que el 2021, però un 7,5% menys que el 2019.

Si se sumen els mesos de gener i febrer, l’aeroport de Barcelona ha transportat més de 3,6 milions de passatgers, cinc vegades més que la xifra registrada els dos primers mesos del 2021, però un 43,7% menys respecte al mateix període del 2019.

Tant per volum de passatgers com pel nombre d’operacions i per transport de mercaderies, Barcelona va ser el segon aeroport de l’Estat amb més activitat el mes de febrer, al darrere del de Madrid, on van arribar 2,8 milions de viatgers, va fer 22.392 operacions i va transportar 44 milions de tones.

El conjunt de la xarxa d’Aena va registrar al febrer 11,9 milions de passatgers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia