Societat

El bisbe de Girona, que havia millorat, torna a estar en situació crítica

Francesc Pardo està ingressat a l’UCI de l’hospital Trueta des de principis de mes

Dimarts, l’evolució positiva es va interrompre i va empitjorar

El bisbe de Girona, Francesc Pardo, està en estat crític a l’UCI de l’ hospital Josep Trueta , segons la informació facilitada ahir pel Bisbat . La mala notícia contrasta amb l’optimisme –encara que moderat– que els últims dies es respirava a la Casa Carles, fruit de l’evolució positiva que havia tingut el pacient, de 75 anys.

“Van passant els dies i el nostre bisbe Francesc continua ingressat a l’hospital Josep Trueta de Girona”, va comunicar ahir als fidels el vicari general de la diòcesi, Lluís Suñer. “A finals de la setmana passada –explicava qui en aquests moments està al capdavant del Bisbat de manera interina– es podia parlar d’una progressiva millora que feia pensar en un retorn a casa, i es preveia que ell mateix ens adreçaria una nota, a tots els diocesans. Però abans-d’ahir el procés de recuperació va canviar d’una manera inesperada i va entrar de nou en una situació clínica crítica i d’una gran fragilitat. Es manté conscient i estable dins la gravetat. Us convido a continuar pregant per ell i per tots els malalts.”

Anteriorment al seu ingrés a l’hospital Josep Trueta, a Pardo l’havien dut a una clínica perquè havia empitjorat de la llaga a l’estómac que té des de fa temps, un mal al qual s’havia sumat un pinçament a l’esquena, segons va indicar ell mateix.

El 144è bisbe de Girona complirà 76 anys el mes de juny. Tal com marca la normativa, en el moment de fer-ne 75 va posar el seu càrrec a disposició de la Santa Seu, que encara té pendent el nomenament del seu successor. Pardo (Torrelles de Foix, 1946) va ser ordenat bisbe d’aquesta diòcesi l’octubre del 2008, en substitució de Carles Soler.

LA XIFRA

75
anys
és l’edat de monsenyor Francesc Pardo, nascut el 1946 a Torrelles de Foix i ordenat bisbe el 2008.

LA DATA

03.03.22
és el dia
que el bisbe va ser ingressat a l’UCI del Trueta, després d’estar-se unes setmanes en una clínica.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia