Infraestructures i serveis

Puigneró anuncia per al 2023 l’inici de la variant d’Olot

El vicepresident diu que aquesta obra és una prioritat per al govern

Justifica que guanyen temps adjudicant el projecte constructiu abans de l’ambiental

El 2023 hi haurà màquines sobre el terreny construint la variant nord d’Olot. Ho va afirmar ahir el vicepresident del govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, durant una visita al flamant Espai Cràter. Això sí, va voler remarcar que, quan es parla d’un inici d’obres d’aquesta envergadura, totes les previsions s’han de fer amb prudència. Sí que va confirmar que aquest estiu s’adjudicarà la redacció del projecte constructiu, que hauria d’estar enllestit en el temps màxim d’un any.

Preguntat sobre el finançament, Puigneró va dir que hi ha un compromís molt clar del govern en la necessitat d’aquesta obra i en la voluntat de tirar-la endavant tan aviat com tota la tramitació estigui feta, i va afegir-hi que serà una obra que s’inclourà al pressupost de la Generalitat, al marge del tipus de finançament pel qual s’opti, i que no va avançar. “El finançament no determinarà si es farà o no”, va sentenciar. Sobre la polèmica per l’adjudicació de la redacció del projecte constructiu sense tenir encara publicat l’informe d’impacte ambiental, el vicepresident va indicar que ho fan per guanyar temps. “La variant no té marxa enrere, la farem. Com la d’Anglès, és per una qüestió de seguretat i salut”, va indicar, en referència a les xifres de 650.000 camions que travessen la ciutat cada any, que havia donat prèviament l’alcalde d’Olot, Pep Berga.

El conseller, però, no va voler donar detalls sobre la tramitació de la variant de les Preses, ara en fase de resolució d’al·legacions del projecte de traçats.

Per altra banda, i en relació amb la visita que va fer de l’espai d’interpretació del vulcanisme garrotxí, Jordi Puigneró va destacar la importància de les noves tecnologies en l’exposició i també la transversalitat de l’oferta de l’equipament. “El vulcanisme està de moda i cal aprofitar totes les oportunitats”, va concloure.

LA XIFRA

650.000
camions
a l’any travessen la ciutat d’Olot i una quantitat molt rellevant d’aquests són de cinc eixos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia