Societat

La Creu Roja alerta els Mossos sobre “contactes” a refugiats ucraïnesos que els fan sospitar de tràfic de persones

La policia catalana assegura que no ha detectat cap cas i que fa treball preventiu

La Creu Roja ha detectat en els últims dies diversos “contactes” que algunes persones han fet a refugiats ucraïnesos i que els han fet sospitar que es pogués tractar de casos de tràfic de persones. “Hem detectat algunes situacions especials, que no eren normals, de presumptes contactes entre persones que després en realitat no es coneixien”, han confirmat fonts de la Creu Roja.

Davant d’aquesta situació, l’ONG ha posat aquesta informació en mans dels Mossos d’Esquadra. La policia catalana, però, assegura que de moment no s’ha donat cap cas de tràfic d’éssers humans i que per ara la seva tasca és de “caràcter preventiu” i consisteix a procurar que tots els refugiats ucraïnesos segueixin el circuit oficial d’arribada a Catalunya.

Els Mossos han explicat que estan seguint de prop l’entrada dels refugiats ucraïnesos a Catalunya i que són conscients que suposa un context favorable per als traficants de persones. Per això s’estan coordinant amb la Policia Nacional i amb la mateixa Creu Roja, que és qui gestiona l’arribada dels ucraïnesos a les principals estacions de tren, per evitar que es pugui donar aquest delicte.

La policia catalana remet el consell que ha donat la Creu Roja als refugiats per evitar aquestes situacions: desconfiar de qualsevol contacte que no vingui de l’administració pública.

Qui també es manté en alerta per aquesta qüestió és el departament d’Igualtat i Feminismes que ha volgut ajudar a la Creu Roja en aquesta tasca. Ho farà finançant la contractació de professionals de l’entitat especialitzada SICARcat, que a partir de divendres treballaran a l’estació de Sants amb Creu Roja amb l’objectiu de millorar la detecció i abordatge de possibles situacions de tràfic d’éssers humans entre els refugiats que arriben a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia