Societat

Junts vol que la comissió d’investigació dels abusos s’ampliï a l’educació i el lleure

Ha registrat una esmena a la proposta de creació de la comissió que han impulsat ERC, CUP i comuns que s’haurà de votar al ple

JxCat ha registrat una esmena per ampliar la comissió d’investigació sobre els abusos sexuals a l’Església del Parlament a altres àmbits. El text, al que ha tingut accés l’ACN, proposa que es faci extensiva la investigació també “en l’àmbit escolar, l’esportiu i de lleure, o qualsevol altre”. També afegeixen que la comissió compti amb la participació d’experts. Concretament el grup parlamentari ha presentat tres esmenes a la petició de comissió, i les tres són per deixar constància de l’ampliació de la investigació a més camps al marge de l’Església.

El 22 de febrer ERC, la CUP i els comuns van registrar al Parlament la petició conjunta per crear aquesta comissió, circumscrita només als abusos de l’Església, i que s’haurà d’aprovar al ple. Va ser el grup parlamentari d’En Comú Podem qui va promoure la iniciativa i va provar de trobar suports en altres grups parlamentaris. PSC i Junts ja se’n van desmarcar d’inici. En el cas de JxCat, van avançar que presentarien esmenes per “millorar-la”, mentre que el PSC no la va subscriure perquè volien que investigués més àmbits a part de l’Església.

Els comuns estudiaran les esmenes

En roda de premsa al Parlament aquest mateix dijous, la presidenta del grup parlamentari dels comuns, Jéssica Albiach, no ha volgut entrar a valorar l’esmena presentada per Junts. Albiach ha argumentat que de moment no han tingut temps d’estudiar-la i ha insistit que el cas “no va de catòlics o no catòlics, ni de dretes i esquerres” sinó que va “de drets humans i drets dels infants”. “Mentre no es dilueixi el focus que l’església també té abusos i que han d’anar els primers perquè així ens ho han demanat els supervivents, és important seguir abastant i investigant en la resta d’àmbits”, ha apuntat. Albiach ha dit que analitzaran la situació amb ERC i la CUP però ha instat tots els grups a “votar per unanimitat” la comissió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia