Societat

Presó permanent revisable per a l’home que va gravar la parella mentre agonitzava per un atac diabètic

El jurat popular el va considerar culpable i ara el jutge el condemna per assassinat amb acarnissament i

La sentència es pot recórrer al TSJC

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a presó permanent revisable el veí de Viladecans que va gravar la parella mentre agonitzava per un atac diabètic el juny del 2019. El tribunal el considera culpable d’un delicte d’assassinat amb acarnissament comès sobre persona especialment vulnerable per raó de malaltia. També el condemna per tres delictes de maltractament en l’àmbit de la violència de gènere, per un delicte de maltractament habitual i per un delicte contra la intimitat. Alhora, li prohibeix acostar-se a menys de mil metres de tres membres de la família i el condemna a indemnitzar-los amb diferents quantitats econòmiques. La sentència es pot recórrer davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

A principis de març el jurat popular va declarar culpable per set vots a dos, en considerar que l’home, conscientment, no va fer res mentre ella s’estava morint. El tribunal popular, a més, entenia que l’home la va deixar morir tot i conèixer la seva vulnerabilitat i que la seva actitud va provocar grans patiments a la víctima. No obstant, no van considerar provat que actués per masclisme o considerant que la víctima era inferior per ser dona. La víctima va patir una pujada de sucre i va demanar ajuda a l’home, també diabètic, que va anar fins al seu pis però no va donar-li res ni va trucar a emergències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia