Societat

Interior instal·larà onze noves sirenes d’alerta química

Protecció Civil instal·larà onze noves sirenes per alertar de riscos químics en diverses poblacions, segons ha informat el Departament d’Interior. En concret, es tracta dels municipis d’Esparreguera, Martorell, Polinyà, Castellbisbal, Santa Perpètua de Mogoda, Montornès del Vallès, Reus –on se n’instal·laran dues– i Salou.

Ara s’ha obert el procediment de contractació per al subministrament i instal·lació del material, així com per integrar-lo a la Xarxa d’Alarmes i Comunicacions de Protecció Civil (XAC). La inversió prevista per aquesta contractació puja gairebé a 350.000 euros. De les onze sirenes, vuit s’ubicaran en municipis que es troben en l’àmbit territorial del Pla especial d’emergències exteriors del sector químic a Catalunya (Plaseqcat) i les tres restants en municipis de l’àmbit territorial del Pla especial d’emergències exteriors del sector químic a Tarragona (Plaseqta).

El 2020 es va produir un greu accident petroquímic a la Canonja (Tarragonès) per una explosió en un reactor de l’empresa IQOXE que va causar tres morts. Veïns de la zona es van queixar perquè Protecció Civil no va activar les sirenes d’alarma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia