Societat

El ple de la Vall d’en Bas, en contra de l’exclusió financera

Reclama a les entitats bancàries que incrementin l’atenció pública, sobretot per a la gent gran

El ple de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas s’ha definit en contra de l’exclusió financera, que afecta sobretot les persones grans, amb l’aprovació d’una moció en aquest sentit. En el text d’aquesta moció, es manifesta la preocupació per aquesta situació i es denuncia també la reducció del nombre d’oficines i caixers automàtics que s’ha produït arreu del territori, amb la consegüent desatenció de les entitats bancàries cap a la població.

En el cas concret de la Vall d’en Bas, no s’han tancat oficines, ni eliminat caixers, però sí que s’ha reduït el personal i les hores d’atenció al públic, tal com es pot veure al cartell horari de les oficines del centre de Sant Esteve d’en Bas. “En el cas de la gent gran, aquesta desatenció s’accentua per la manca de coneixements i habilitats digitals d’aquest col·lectiu”, s’afirma en la moció.

A més, s’insta les diferents institucions i administracions a actuar, de manera immediata, per revertir aquesta situació amb mesures tant en l’àmbit legislatiu com en el de la gestió directa.

En aquest sentit, es demana també el compliment del protocol estratègic per a reforçar el compromís social i sostenible de la banca, signat el 21 de febrer passat. “Les entitats financeres, malgrat tenir beneficis i, en alguns casos, ajuts del sector públic, no han plantejat en la seva estratègia la inclusió de determinats col·lectius ni de, fins i tot, territoris, ja en les zones menys poblades tampoc s’ha garantit l’accés als serveis financers”, segons conclou la moció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia