Infraestructures i serveis

L’aeroport de Girona tindrà per Setmana Santa un 56% dels vols del 2019

Fins al dilluns 18, hi haurà 248 operacions a la pista de Vilobí, davant les 438 programades ara fa tres anys, abans de la pandèmia

L’aeroport de Girona-Costa Brava va començar ahir la campanya de Setmana Santa amb 22 operacions, la meitat que en el primer divendres del mateix període del 2019, abans de la pandèmia. Fins al dilluns de Pasqua, 18 d’abril, la previsió d’Aena és que hi hagi, entre sortides i arribades a les instal·lacions de Vilobí, 248 operacions, que només suposen un 56% respecte a les 438 que es van programar fa dos anys. Era l’últim període comparable, abans d’una covid-19 que va enfonsar les dades el 2020 i el 2021. Fa tres anys, a més, les vacances de Setmana Santa també van ser a mitjan abril.

El volum de moviments, ahir, el va copar fonamentalment Ryanair, amb vols provinents i amb destinació de la UE i també del Regne Unit. L’arribada de trànsit rus o ucraïnès, que en l’última dècada havia animat l’estadística, aquest any no entra en les previsions.

Dimecres, dia punta

La jornada amb més activitat prevista serà la de dimecres sant, amb 26 operacions previstes (també per sota de les 41 del 2019). També assoliran les 24, demà, dilluns 11 i els mateixos dies de la setmana següent, mentre que el dia més fluix serà dimarts 12, amb només 16 vols que aterraran o s’enlairaran des de la infraestructura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia