Infraestructures i serveis

INFRAESTRUCTURES

PLA DE RODALIES DE CATALUNYA

Avisen d’anys d’obres i afectacions a rodalies

Coincidint amb la construcció a partir del 23 d’abril del túnel ferroviari entre Castellbisbal i Martorell que afectarà la línia R4 de rodalies i que obligarà a fer un pla alternatiu de transport de viatgers, el secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Transports, Xavier Flores, va advertir que a rodalies venen anys d’obres a la xarxa ferroviària i, per tant, d’afectacions al servei. Ho va explicar ahir al Cercle d’Infraestructures, on va recordar que també s’hauran d’instal·lar les vies a l’estació de la Sagrera i es desdoblarà el tram entre Parets del Vallès i la Garriga de l’R3 –obra ja adjudicada– com a primer tram a desdoblar entre Montcada i Vic.

Paral·lelament, la ministra de Transports, Raquel Sánchez, presentava a Granollers i Parets els projectes de cobertura d’un tram i de construcció d’una estació. Abans de l’estiu es posaran a licitació les obres de retirada i trasllat de la platja de vies de manteniment que hi ha a Granollers, on s’alliberaran per al municipi 16.000 m² per construir-hi habitatges –una part de protecció oficial– en 4.000 d’aquests. En fase de redacció hi ha la construcció d’un fals túnel per cobrir 356 metres de vies. A Parets, un conveni entre Ajuntament, Generalitat i Adif permetrà la construcció d’una nova estació que unirà les dues parts de la població que avui separen les vies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia