Medi ambient

societat

Querol recuperarà l’espai fluvial del Gaià gràcies a l’actuació de l’ACA

El poble de Querol, a l’Alt Camp, recuperarà l’espai fluvial del riu Gaià en el seu pas pel municipi. Aquesta actuació és impulsada per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i engloba un tram del riu de més d’un quilòmetre a la zona coneguda com el Mas Esplugues, que està protegida per espècies d’interès, zones sensibles i hàbitats clau aquàtics. Degut a aquestes circumstàncies el projecte haurà d’incloure diverses alternatives. De moment s’ha posat a licitació la redacció del projecte constructiu amb un import de 64.000 euros.

L’actuació se centrarà en la restauració ecològica d’aquesta zona, amb l’objectiu, també, de consolidar-lo com a corredor ripari, és a dir, com a punt comunicador entre zones d’importància biològica. Cal tenir en compte que en aquesta zona hi ha l’existència d’espècies al·lòctones i invasores i la localització de tres rescloses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia