Societat

Els incendis de Mont-roig del Camp i Navàs, en fase de control

La Generalitat assegura que el foc del Bages podria haver estat provocat, mentre que el del Baix Camp seria per causes fortuïtes

Els incendis de Mont-roig del Camp (Baix Camp) i Navàs (Bages) es troben en fase de control, després que les diverses dotacions dels Bombers de la Generalitat hagin estat remullant el perímetre del foc durant tota la nit. Els incendis es podrien dona per extingits al llarg de la tarda, segons fonts dels Bombers.

Els mitjans aeris s'han reincorporat a primera hora del matí en les tasques d'extinció de l'incendi, que ha cremat unes 350 hectàrees.

Els incendis, els primers de l'any i que van començar ahir a la tarda, han cremat en total prop de 700 hectàrees, a més d'obligar a desallotjar 3.000 persones i a tallar l'AP-7, la carretera N-340 i la línia fèrria.

En el cas de l'incendi de Navàs, en què s'ha cremat unes 320 hectàrees, ha afectat també els municipis de Cardona i Pinós (Solsonès), hi ha indicis de que podria haver estat provocat, segons fonts dels Bombers de la Generalitat i de la Generalitat de Catalunya.

Les causes
Pel que fa al de Mont-roig del Camp, el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, la causa del foc va ser "fortuïta" i podria estar relacionada amb la presència de quadros elèctrics a la zona.

Els desallotjats de les urbanitzacions i càmpings per l'incendi de Mont-roig del Camp van poder tornar a les seves cases ahir a la nit.

Ahir a la tarda també va haver incendis importants a Ulldecona (Montsià) i Sanaüja (Segarra), que van quedar estabilitzats en unes hores.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.