Societat

Ripoll emet una queixa per la modificació d’horaris i freqüències de la línia R3

Els canvis aplicats a partir del mateix dilluns han estat promoguts per Renfe i la Generalitat

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Ripoll va aprovar dilluns passat, 25 d’abril, una queixa sobre la modificació de l’horari i les freqüències dels trens de la línia ferroviària R3. Els canvis aplicats a partir del mateix dilluns han estat promoguts per Renfe i la Generalitat. Han aprofitat el gruix d’obres que coincideixen a la xarxa ferroviària per redissenyar els serveis de les línies que passen per la plaça de Catalunya de Barcelona, entre elles l’R3, i el principal canvi que afecta Ripoll i al Ripollès és la supressió del tren matinal directe Ripoll-Vic-Barcelona i viceversa a la tarda. Aquest, era molt utilitzat per la mobilitat de ciutadans i ciutadanes de la comarca per temes laborals i estudiantils. Els canvis també han comportat la supressió d’alguna freqüència i eliminen la compatibilitat amb el transbordament internacional a la Tor de Querol per enllaçar amb la SNCF cap a Toulouse i París als vespres i en sentit contrari als matins.

L’alcalde de Ripoll, segons va avançar al plenari ordinari del 26 d’abril, transmetrà aquesta queixa al conseller de Territori i Polítiques Digitals Jordi Puigneró, així com al secretari general del Departament. La queixa també es compartirà amb altres ens i organismes perquè s’hi sumin i efectuar més pressió sobre Renfe i Rodalies. Concretament, s’ha acordat compartir-la amb els consells comarcals del Ripollès, de la Cerdanya i d’Osona, amb la Xarxa C-17, i fer-ho arribar al responsable de Rodalies a Catalunya, el Sr. Pere Macias, la presidenta de Renfe a Catalunya, i a l’honorable conseller Puigneró, del Govern de Catalunya.

Segons una primera resposta rebuda des del Departament de Territori i Polítiques Digitals, ja s’ha contactat amb la SNCF i s’està pendent de canviar certs horaris per intentar ajustar la interconnexió a la Tor de Querol. Pel que fa al tren directe que s’ha perdut, des de la Generalitat asseguren que s’analitzarà la situació amb l’operador ferroviari Renfe, per si les afectacions per les obres permeten tornar-lo a programar. Des del Departament informen els canvis que s’estan realitzant haurien de permetre als trens millorar en horaris, tenint menys retards.

Jordi Munell també va avançar durant el darrer ple que, quan s’interrompi la línia R3 pel desdoblament a la Garriga durant el 2023 – per un període de dos anys – s’haurà de tenir molta paciència des de Ripoll i el Ripollès, amb el pensament que les millores comportaran una millor competitivitat del ferrocarril de l’R3 pel futur de la mobilitat sostenible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia