Societat

Més de 10.000 persones desplaçades per la guerra d’Ucraïna són ateses a Barcelona

Dos de cada tres refugiats són dones i el 36%, menors

La majoria tenen estudis superiors i gairebé el 33% procedeix de Kíiv

El Centre de Recepció, Atenció i Derivació (CREADE) de Barcelona ha atès més de 10.000 persones desplaçades per la guerra d’Ucraïna des que es va posar en funcionament, a mitjan març, i fins al 30 d’abril, segons dades facilitades pel Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions.

En aquest període, el centre català va rebre un total de 10.396 persones refugiades i només va ser superat pel centre establert a Pozuelo de Alarcón (Madrid), que en va atendre 15.613, i va estar clarament per sobre dels ubicats a Alacant i Màlaga. En total, als quatre centres habilitats a l’estat s’han atès més de 40.000 persones refugiades corresponents a 17.577 famílies. En aquests dispositius, més de 32.700 persones han obtingut la protecció temporal, la documentació que permet residir i treballar, i més de 7.200 han necessitat acollida d’emergència.

Del total de les persones registrades en aquests dispositius, el 66% són dones i el 36%, menors. Quasi el 33% provenen de la regió de Kíiv, mentre que la resta de procedències més habituals són Lviv, Khàrkiv i Odessa.

La mitjana d’edat és de 29 anys i les unitats familiars tenen una mitjana de tres membres. La majoria de les famílies han arribat des d’Ucraïna en cotxe i autobús (55%), en avió (40%) o en tren (5%).

Pel que fa al perfil laboral, el 10% són economistes; el 5,6%, enginyeres; el 4,3%, advocades i el 4,2%, comptables. El 60% té estudis superiors; el 26,3% ha acabat batxillerat o formació professional i el 10,6%, els estudis secundaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia