Societat

Editorial

Un esclat de plenitud

Anna Puig / apuig@elpuntavui.cat

La normalitat ho acapara pràcticament tot. Després de dos anys de dures restriccions sanitàries i socials, la vida comença a agafar el seu ritme habitual. I en aquesta nova dinàmica també ha entrat Temps de Flors, que arriba a la 67a edició amb un esclat de plenitud. La ciutat de Girona recupera un dels seus esdeveniments insígnia i ho fa amb aquella ambició que l’ha convertit en tot un referent europeu. Venim d’un passat recent molt dur, socialment i econòmicament. I el retorn d’activitats com Temps de Flors no és tan sols la reconquesta dels carrers i de la vida en comunitat, sinó també del dinamisme turístic i econòmic tan necessari per fer front a les conseqüències que ha generat la crisi de la covid. Després de la suspensió de l’edició del 2020 i de la versió limitada que es va haver d’organitzar el 2021, enguany la mostra floral rescata les sensacions de la prepandèmia i reincorpora espais visitables, especialment interiors, que en l’anterior edició es van eliminar per evitar riscos sanitaris. Tot i això, aquells emplaçaments on no és possible fer itineraris d’entrada i sortida, com per exemple els patis, hauran d’esperar, com a mínim, fins a la propera edició. Més enllà d’aquesta excepció, el format de Temps de Flors serà l’habitual i mantindrà les mesures que, amb covid o sense covid, s’ha comprovat que són efectives per evitar aglomeracions i facilitar la mobilitat dels milers de visitants que s’hi esperen. Així, al Barri Vell hi haurà punts d’entrada i sortida i es proposen fins a quatre rutes per visitar els muntatges florals repartits per tota la ciutat.

No hi ha cap dubte que Temps de Flors ens sorprendrà, de nou, amb propostes imaginatives i atrevides que ens abocaran a la reflexió. Ja fa moltes setmanes que entitats, escoles, empreses i col·lectius de diversos àmbits treballen intensament per convertir cada racó en una experiència única. De fet, la mostra va néixer de la implicació ciutadana. I ha estat aquest impuls social el que l’ha fet créixer i l’ha convertit en un referent d’èxit. Però no tot seran flors i combinacions de colors i textures. La mostra ofereix una programació ben diversa que també inclou propostes culturals i gastronòmiques, entre d’altres. I, per part del teixit comercial i hostaler, s’hi abocaran grans esforços perquè l’estada dels visitants a la ciutat sigui rodona. Es tracta, en definitiva, que Girona exerceixi novament de pol d’atracció turístic i econòmic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia