Infraestructures i serveis

Aragonès veu més urgent abordar la gestió del Prat que ampliar-lo

El Cercle d’economia reclama a la Generalitat que reprengui la negociació per millorar la infraestructura

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, considera “més urgent abordar la gestió” de l’Aeroport del Prat que no pas reobrir el debat sobre l’ampliació d’aquesta infraestructura, tal i com li demanen des del Cercle d’Economia.

Poc després que el president d’aquest grup empresarial, Javier Faus, demanés a la Generalitat tornar a la taula de negociació amb l’executiu central per fer possible l’esperada ampliació, Aragonès va deixar clar que considera més prioritari que l’aeroport es gestioni “des de la proximitat” i de forma “no centralitzada”, per bé que té clar que per aconseguir-ho es requerirà “molt més diàleg” del que hi ha hagut fins ara, i fer-hi front “sense terminis que s’acaben semblant més a un ultimàtum”.

En aquest sentit, el president ha recordat que el 2007 l’empresariat català va unir forces per demanar al govern estatal que descentralitzés la gestió d’el Prat, ara en mans d’Aena, participada en un 51% per l’Estat.

Per Aragonès, El Prat és “una infraestructura vital” per a Catalunya i l’ampliació crea “una situació complexa” a causa, principalment, a les “restriccions ambientals” existents al Delta del Llobregat, cap a on s’estendria la tercera pista de l’aeròdrom.

Colau s’hi oposa

Sobre aquesta qüestió, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reiterat, també davant els membres del Cercle d’Economia, la seva oposició a l’ampliació de la infraestructura: “no és una prioritat per una qüestió ambiental”. A més, ha dit que l’aeroport necessita “energies que són insostenibles” i “cada dia més cares” sense que l’Estat tingui sobirania energètica. “Els esforços han d’estar en les renovables”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia