Societat

Ayala dimiteix com a diputat provincial arran de la investigació per suposats abusos a un menor

La institució condemna qualsevol tipus d’abús i dona suport a les víctimes a l’espera que s’aclareixin els fets

Marc Ayala, l’exregidor de Cultura de Valls investigat com a presumpte autor d’un delicte d’abusos sexuals a un menor d’edat, també ha plegat de la Diputació de Tarragona. N’era diputat provincial del grup Junts per Catalunya. La junta de portaveus de la Diputació s’ha reunit aquest dijous al matí, convocada per la presidenta de l’ens, per donar compte de la renúncia de l’acta de diputat presentada per Ayala, que dimecres també va dimitir del seu càrrec a l’Ajuntament de Valls en fer-se pública la investigació. Ayala va ser detingut dimarts pels Mossos i es va decretar la seva llibertat amb càrrecs. L’actual diputada delegada del Pla d’Actuació Municipal (PAM), Marta Blanch, assumirà provisionalment les seves funcions.

“Des de la Diputació de Tarragona condemnem fermament qualsevol tipus d’abús, especialment entre els col·lectius més vulnerables, i volem expressar el nostre suport a les víctimes, en espera que la justícia aclareixi els fets succeïts”, exposa la institució supramunicipal, a través d’un comunicat.

Grup teatral de Valls

El Grup del Teatre Principal de Valls, entitat cultural on l’exregidor de Cultura de Valls s’hauria relacionat amb menors, ha emès un comunicat on assegura que ja tenia coneixements d’uns “fets molt greus” des de fa un temps. “La gravetat de la situació de la que vàrem tenir coneixement va fer que activéssim un procés d’acompanyament a les possibles persones afectades i poséssim a elles i a les seves famílies els mitjans necessaris per dilucidar allò passat i prendre les mesures pertinents per rescabalar els danys causats, posant-nos, com no pot ser d’altra manera, al seu servei”, afirma el grup en el comunicat.

L’actual junta directiva del GTP, nombrada el febrer del 2020, va considerar que per evitar que en un futur no es produeixin situacions com aquestes, el grup ha activat “un protocol i un canal ètic o de denúncies, tal com estableix la directiva UE 2019 1937”.

En segon lloc, l’entitat manifesta que en associacions com la seva “hi ha una participació intergeneracional” i que són “una oportunitat de compartir, créixer i fer comunitat”, però afegeix que “en ocasions s’hi poden generar jerarquies i rols de poder no volguts”.

“És per això que, per responsabilitat social, ètica i moral apostem fermament per un canvi de cultura dins i fora de l’entitat, per tal de crear espais lliures d’agressions de tot tipus; el nostre objectiu, inequívoc, és cuidar les persones que conformen la nostra entitat i vetllar perquè possibles casos com aquests no es puguin produir, ni dins ni fora del grup”, diu el comunicat.

El grup conclou que es posa a plena disposició de les autoritats i els possibles afectats per ajudar en la fase d’instrucció judicial i col·laborar en el que sigui necessari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA

Trobada entre el Consell Intercomarcal de la Gent Gran i la Generalitat

GIRONA

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar
RELIGIÓ

«Sigues al capdavant per servir», lema episcopal del nou bisbe de Girona

GIRONA
SALT

Segon espai del servei gratuït de canguratge i temps de cures

SALT

Acord per cloure el procés judicial per reomplir la pedrera Berta

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Fallada d’internet generalitzada a tot el Ripollès

RIPOLL
religió

Barcelona recorda que fa 1700 anys va configurar-se la fe de l’Església

Barcelona