Societat

La campanya de colònies arrenca amb més beques

Fundesplai i el govern anuncien nous ajuts per compensar la crisi

La Fundació Catalana de l’Esplai (Fundesplai) va celebrar, ahir després de dos anys de pandèmia, una nova edició de la Festa Esplai. El gran esdeveniment que dona el tret de sortida a la campanya de colònies, casals, campaments i vacances en família de Fundesplai va acollir milers d’infants, joves, monitors i famílies de tot Catalunya al parc Nou del Prat de Llobregat, on es van organitzar més de 50 activitats lúdiques i educatives.

La trobada arriba a poques setmanes de la fi del curs escolar i de l’inici de la campanya que oferirà més de 80.000 places de colònies, casals i campaments d’estiu i vacances en família. Fundesplai ja fa anys que recull fons per oferir beques a les famílies en situació de vulnerabilitat perquè els seus fills puguin anar a les activitats educatives d’estiu. El 2021, en va lliurar gairebé 6.000 i, enguany, preveuen augmentar-les un 25% per contrarestar els efectes econòmics i socials de la pandèmia sobre moltes famílies.

En aquesta trobada, la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, va anunciar que el govern eleva de 600.000 a 850.000 euros (un 41,6%) la partida per s beques, que beneficiarà uns 10.000 nens i adolescents de famílies vulnerables que podran anar de colònies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia