Societat

societat

França experimenta amb la vacunació contra la grip aviar

El ministeri francès d’Agricultura explicar que aquests assaigs es faran a dues granges

Des del mes de novembre ja s’han hagut de sacrificar 16 milions d’animals

França ha començat aquest dimarts una experimentació de la vacunació contra la grip aviària que s’ha de prolongar durant sis mesos i, en cas de donar resultats, obrirà consultes amb la resta de països de la Unió Europea per poder-la utilitzar de cara a futures onades epidèmiques.

El ministeri francès d’Agricultura va explicar que aquests assaigs es faran en dues granges de palmípedes amb dues vacunes diferents per avaluar si això permet protegir els animals i limitar la difusió del virus.

L’assaig, que compta amb un pressupost de 2,3 milions d’euros, s’hauria d’aplicar més endavant a una desena de granges, van precisar fonts del ministeri. Si les conclusions fossin favorables, el recurs a la vacunació no seria possible almenys fins al 2023, van puntualitzar.

Abans d’això, caldria consensuar-ne la utilització dins de la UE, ja que de moment la vacunació formalment impedeix l’exportació dels animals immunitzats davant el risc que siguin portadors i transmissors de la malaltia. A més, aleshores es plantejaria la necessitat que el bloc comunitari obrís negociacions amb tercers països amb els que té intercanvis importants d’aus o de productes avícoles.

Aquest assaig es va posar en marxa el mateix dia que el departament francès d’Agricultura va anunciar que, gràcies a una “evolució favorable” de l’epidèmia de grip aviària que es viu des del novembre, s’aixequen moltes de les restriccions que s’han aplicat a els darrers mesos. A la pràctica, s’ha baixat el risc epidèmic a “moderat” a tota la França metropolitana excepte 19 departaments de la façana oest on es manté amb un nivell “elevat”. Això significa que, tret de les zones que continuen en risc “elevat”, els animals de les explotacions avícoles podran tornar a sortir a l’exterior, fora de les granges.

També s’aixequen les restriccions als desplaçaments i concentracions d’ocells. D’acord amb les darreres dades disponibles, a França s’han detectat 1.374 focus de grip aviària des del començament de l’epidèmia al novembre. Per intentar aturar-la, han estat sacrificats 16 milions d’animals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona