Societat

El Rec.0 converteix 54 adoberies en‘pop-up stores’ de moda

El Rec.0, el festival de ’pop-up stores’ de moda més gran d’Europa

Un centenar de marques, des de les més consolidades a les més innovadores i de dissenyadors independents

Després de dos anys d’aturada a causa de la pandèmia, aquest dimecres torna el Rec.0, el festival de pop-up stores de moda més gran d’Europa que estarà instal·lat durant quatre dies al barri del Rec d’Igualada fins dissabte.

El Rec.0 va néixer l’any 2009 a Igualada per donar a conèixer el barri del Rec, un enorme espai urbà amb un patrimoni arquitectònic industrial únic, amb moltes velles fàbriques de pell, que es veia amenaçat pels plans urbanístics d’aleshores. Després de 12 anys i dues edicions cada any, el Rec.0 s’ha consolidat com un festival de moda de referència per on hi passen milers de persones, una activitat que suposa, també, un gran benefici econòmic per Igualada.

Aquesta vegada, 54 adoberies es convertiran en botigues de moda efímeres on s’hi instal·laran un centenar de marques, des de les més consolidades i famoses fins a noves marques, algunes sorgides durant la pandèmia, dissenyadors independents i marques de moda sostenible amb noves fórmules experimentals. Entre les consolidades hi ha Levi’s, Munich, Desigual, Superdry, Puma, New Balance, SKFK, Jack and Jones, Sita Murt o Pepe Jeans.

Moda sostenible

Entre les novetats més destacades d’aquesta edició hi ha el nou espai Rec+Sostenible, a la sala de les Encavallades del Museu de la Pell d’Igualada, un espai destinat exclusivament a les marques de moda sostenible i amb valor social.

S’hi concentraran vint-i-cinc marques que fan producció de proximitat, que treballen amb materials respectuosos amb el medi ambient, i que són responsables amb l’entorn social, econòmic i territorial. L’espai també acollirà xerrades, taules rodones i diverses activitats relacionades amb la sostenibilitat.

Activitats

El Rec.0 retorna oferint una intensa programació de concerts, tots gratuïts, una oferta gastronòmica que completarà el festival i diverses activitats per tots el públics com ara tallers i visites guiades en adoberies. La programació completa d’activitats es pot consultar al web rec0.com/activitats/.

Per posar en valor el patrimoni industrial hi haurà també visites guiades a l’antiga adoberia de Cal Granotes, del segle XVIII, per conèixer el procés artesanal de l’adob de la pell, i també a l’empresa Curtits Badia, per conèixer l’actual procés industrial de l’adob de la pell de qualitat. També es farà una visita guiada a la sala Un univers de pell del Museu de la Pell d’Igualada per descobrir els usos i característiques de la pell a partir de l’observació de diferents objectes del Museu.

LA XIFRA

34
punts
de restauració hi haurà amb propostes d’arreu i Km0. La sostenibilitat és un dels pilars del REC.O

LA DATA

2009
va néixer
el Rec.O d’Igualada per donar a conèixer un barri industrial que es veia amenaçat pels plans urbanístics

Primer Mercat d’Intercanvi

Neix el primer Mercat d’Intercanvi Rec, un mercat d’intercanvi de roba que estarà en funcionament el dissabte dia 14 a l’adoberia Bella i on tothom hi podrà participar. Qualsevol persona podrà portar-hi roba usada que ja no vol guardar i podrà intercanviar-la per roba que hagin portat altres usuaris. Aquest mercat compta amb el suport del projecte social Roba Amiga.

A banda del Mercat d’Intercanvi, també es podrà participar a l’experiència “1x1”: qualsevol persona en qualsevol moment al llarg del circuit del Rec.0 podrà intercanviar una peça de roba que porti posada en aquell moment, només caldrà identificar amb un adhesiu visible la peça de roba que vol intercanviar.

Això sí, la persona que vulgui participar en aquesta nova experiència caldrà que reculli un adhesiu identificador al punt d’informació del Rec.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia