Societat

societat

ERC critica la “irresponsabilitat” de Junts

Lamenta que es desvinculi de l’acord amb ERC, PSC i En Comú Podem per reformar la llei de Política Lingüística arran de la sentència del TSJC

“Els pesa més el partit que el país”, diu la portaveu republicana,Marta Vilalta.

ERC ha criticat la “irresponsabilitat” de Junts per Catalunya per desvincular-se de la proposta per reformar la llei de Política Lingüística. “Els pesa més el partit que el país”, ha dit la portaveu del partit, Marta Vilalta.

En roda de premsa aquest dijous des del Parlament, Vilalta ha acusat JxCat de deixar la llengua a l’escola “a mercè dels tribunals” i de posar una “catifa vermella” perquè s’apliqui el 25% de castellà a les aules. La dirigent d’ERC ha afegit que estudiaran “totes les opcions”, de manera que ERC explorarà les possibilitats d’aprovar la reforma sense Junts: “És una eina a treballar, no tirarem la tovallola perquè és una oportunitat”. Vilalta ha subratllat que el que no farà ERC és “no fer res”.

ERC ha manifestat la seva aposta per reformar la llei de Política Lingüística, si bé ha reclamat marge per estudiar “totes les opcions” amb la resta de grups –hi ha inclòs a Junts– i entitats socials per defensar la immersió lingüística. El que no es plantegen els republicans, segons Vilalta, és “no fer res”, que és l’actitud que creu que sí que han tingut des de Junts. De fet, la portaveu d’ERC ha acusat els socis de Govern d’anteposar el tacticisme de partit al consens i als interessos del país.

Vilalta ha titllat d’”irresponsabilitat i resignació” la decisió de Junts, que aquest migdia ha anunciat que es despenja definitivament de l’acord amb ERC, PSC i En Comú Podem per reformar la llei de Política Lingüística arran de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que fixa el 25% de classes en castellà.

Segons la portaveu d’Esquerra, Junts “s’allunya definitivament” del consens per defensar la llengua i reforçar l’escola. “Lamentem que prenguin decisions en funció dels interessos personals en comptes dels interessos col·lectius i de país”, ha remarcat Vilalta, que ha vinculat la decisió de Junts a les seves “discrepàncies internes”.

Vilalta no ha entrat a valorar si creu que Junts podria sortir del Govern després de la polèmica per la reforma lingüística. La portaveu d’ERC sí que ha asseverat que els republicans treballaran per “acompanyar , reforçar i impulsar” l’executiu i millorar la vida de la ciutadania i de la pròpia llengua: “Nosaltres no serem desestabilitzadors d’aquest Govern”, ha conclòs Vilalta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia