Educació

“La prioritat és protegir la direcció dels centres”

Cambray garanteix que si cal enviarà instruccions sobre la sentència del 25%

Aragonès fa costat als docents

El president, Pere Aragonès, i el conseller d’Educació, Josep González-Cambray, van intentar ahir calmar el profund neguit que ha desencadenat als centres educatius l’ordre del TSJC que obliga a implantar el 25% de castellà d’aquí a quinze dies a totes les aules catalanes. Aragonès i González-Cambray van mantenir una reunió a porta tancada amb la junta permanent dels centres educatius al Palau de la Generalitat en la qual van respondre a la inquietud dels docents garantint que el govern “està i estarà sempre al seu costat i que farà tot el necessari per protegir els centres, els docents i particularment les direccions”, segons un comunicat fet públic per l’executiu català.

Ja al matí González-Cambray havia garantit aquest suport als centres en una entrevista a TV3, durant la qual va afirmar que és “molt probable” que enviï instruccions als centres sobre la sentència del 25% si aquesta és la millor manera de protegir els centres.

“La màxima prioritat és protegir les direccions dels centres”, va subratllar el conseller, que, en canvi, no va avançar en quin sentit serien les instruccions que pensa enviar als centres i es va limitar a dir que “encara falten dies i per tant el que cal fer és valorar-ho i mirar quina és la millor opció”. En tot cas, va precisar, l’objectiu és evitar que el TSJC s’adreci directament als centres i també que es vegi reflectida la voluntat del govern “d’incrementar” l’ús del català.

Educació està preparant el recurs a la interlocutòria d’execució del TSJC, però aquest recurs no atura en cap cas el termini que el TSJC ha donat al govern per implantar el 25% de castellà. Després de la reunió d’ahir amb la junta permanent dels centres educatius, el govern es reunirà avui amb la plataforma Som Escola.

D’altra banda, les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (aFFaC) han denunciat que el departament hagi cedit les tardes de setembre a empreses de lleure. Asseguren sentir-se menystingudes, diuen que Educació les ha acusat de tenir “un funcionament irregular” i encoratgen les famílies a manifestar-se dissabte a Barcelona.

LES FRASES

Encara falten dies, el que hem de fer és valorar-ho i veure quina és la millor fórmula
Josep González-Cambray
conseller d’educació
Farem tot el necessari per protegir els centres, els docents i la direcció dels centres
Comunicat del govern


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia