Medi ambient

Moció perquè l’ecocidi sigui delicte

El ple de la Diputació l’ha aprovat amb el suport de tots els grups

El ple de la Diputació de Girona va aprovar ahir, amb el suport de tots els grups, una moció perquè el crim d’ecocidi s’inclogui en la legislació penal i europea. A través d’aquesta moció es vol donar suport a una iniciativa recent tramitada al Parlament de Catalunya el mes de març passat per tal que aquest sigui el primer parlament subestatal (en terminologia de la UE) que voti favorablement a la incorporació d’aquest delicte tant en la legislació estatal com en la legislació que regula el Tribunal Penal Internacional.

El ple també dona suport a la campanya internacional Stop Ecocide International i fomentar l’adhesió dels municipis de les comarques gironines a aquesta campanya. Recomana als municipis gironins la substitució gradual de la pràctica de l’ús d’herbicides que contenen glifosat per mitjans mecànics per desherbar o per qualsevol altre mètode no contaminant i que no malmeti la salut i el medi ambient.

D’altra banda, la Diputació de Girona s’ha compromès a implicar-se activament en la implantació de l’Agenda 2030 i en la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible en l’àmbit local. La posada en funcionament de polítiques de desenvolupament local no té un finançament garantit i la majoria de les entitats que ho han posat en funcionament ho han fet contractant personal específic. La Diputació pretén donar suport a les entitats locals que apostin per la consolidació d’aquest personal, proporcionant uns ajuts durant els tres anys del contracte i que els projectes tinguin continuïtat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia