Societat

Reivindicació del lideratge compartit al sector turístic

I Fòrum #AEDHVENUS Dona-Lideratge-Turisme, organitzat per la Fundació Climent Guitart i la Asociación Española de Directores y Directivos de Hotel y Restauración (AEDH)

La presidenta de la Fundació Climent Guitart i de Guitart Hotels, Cristina Cabañas, ha obert el I Foro #AEDHVENUS Dona-Lideratge-Turisme que la fundació ha organitzat aquest dimecres, conjuntament amb la Asociación Española de Directores de Hotel (AEDH) que presideix, a Catalunya, Roberto Torregrosa.

A través de ponències i taules rodones, les dones amb càrrecs directius, especialment en l’hoteleria, han reivindicat que el lideratge del sector sigui compartit i que la trobada servís per elaborar un full de ruta per aconseguir-ho. A l’Hotel Guitart Central Aqua Resort de Lloret de Mar s’hi han concentrat responsables de grups hotelers, com la mateixa Cristina Cabañas o Carme Hospital, presidenta d’Aromar Hotels & Restaurants (Platja d’Aro), a més de directives de departaments importants de companyies com Vueling o Meliá Hotels.

Entre les diverses propostes que s’han llançat a la jornada han destacat idees de com millorar les oportunitats pel talent femení i s’ha subratllat que les mesures de conciliació siguin reals i no només estètiques. Precisament, un estudi de Turijobs presentat al Fòrum deixava paleses les dificultats del sector per trobar treballadores i subratllava que un 62’2 per cent d’aquestes canviaria de professió, davant del 64’1 per cent d’homes que també ho faria. Troben a faltar una millor conciliació del treball amb la vida familiar, un projecte laboral motivador i un millor salari. En aquest full de ruta també s’ha posat l’accent en la formació i que no es discrimini per raó de sexe o edat a l’hora de contractar nous treballadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia