Societat

Llop de Mar de Sant Feliu, Medalla d’Or de la Ciutat

La distinció s’ha concedit pel manteniment i l’impuls que ha donat l’entitat a la nàutica popular a la ciutat en els darrers quaranta-tres anys

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha atorgat avui la Medalla d’Or de la Ciutat d’Entitats a Llop de Mar, en un dels amarradors, en un espai que s’ha omplert de públic. La distinció s’ha concedit a Llop de Mar pel manteniment i l’impuls de la nàutica popular a la ciutat en els darrers quaranta-tres anys. i Joan Miret, president de Llop de Mar, qui ha dirigit unes emocionants paraules al públic en rebre la medalla. Finalmenty, el cantautor Josep Andújar ’Sé’ ha interpretat diverses peces del seu repertori.

Una llarga tradició

A finals de 1979, un grup de persones amb embarcacions situades a la platja s’associen amb l’objectiu d’ordenar l’espai, les embarcacions i mancomunar serveis. Al principi Llop de Mar estava ubicat a la platja amb uns suports de fusta per donar suport a les embarcacions de 4 mi un capo de boies d’amarratge d’embarcacions a les temporades d’estiu. Als anys vuitanta, quan es descataloga el Port de Sant Feliu com a port comercial, la Generalitat de Catalunya comença a pensar en la reordenació dels espais de la badia projectant-se el reforç del moll i la construcció d’un Club Nàutic. L’any 2000 quan la remodelació es confirma i el 2006, Llop de Mar es trasllada a la ubicació actual, a la part de llevant de la platja de Sant Feliu, amb 135 places per a embarcacions a terra, de 4 i 5 m, i dos pantalans amb 100 amarratges d’hivern i 150 d’estiu amb una eslora màxima de 7 m. Des dels inicis de Llop de Mar s’ha definit com una associació de nàutica popular sense ànim de lucre. El seu objectiu principal és apropar el mar i la nàutica a les classes populars fent possible la màxima: “Gaudir de mar, és possible per a totes les persones, sense grans dispendis econòmics”.

A l’acte hi han participat l’alcalde, Carles Motas, i la regidora d’Esdeveniments de Ciutat, Núria Cucharero, a més, Joan Pere Darbra, representant de Ports de la Generalitat, diversos regidors de l’Ajuntament i representants d’entitats de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA