Societat

Protesta a Barcelona contra la pujada de preus i la manca d’accés a l’habitatge

Els participants veuen “insuficient” la proposta de llei estatal d’habitatge: “És una vergonya. Exigim regulació real”

Centenars de persones recorren el centre de Barcelona contra de la pujada de preus i la manca d’accés a l’habitatge en una manifestació convocada per una cinquantena d’entitats, com el Sindicat de Llogateres, la PAH, la CUP. Sota el lema ’Així no podem viure’, la marxa ha sortit de plaça Universitat a les 18h00 en direcció a la Plaça de Salvador Seguí. Els concentrats han fet una crida lluitar contra l”’estafa generalitzada” davant de l’encariment del cost de la vida. “La meitat de la gent llogatera d’aquest país està en situació de sobreesforç perquè destina més d’un terç dels ingressos al lloguer, a vegades més de la meitat- Aquesta situació fa anys que dura i és insostenible”, ha dit Enric Aragonès, portaveu del Sindicat de Llogateres.

Ara, el moviment en defensa de l’habitatge ha posat la mirada en la llei estatal de l’habitatge, que “ha de permetre tornar a regular els preus” després que la normativa de control de rendes catalana fos tombada pel Tribunal Constitucional. Amb tot, els concentrats veuen “insuficient” la proposta sobre la taula. “És una vergonya. Exigim una regulació real que s’inspiri en l’èxit de la regulació catalana”, ha dit Aragonès.

En aquest sentit, una altra de les organitzacions convocants, la PAH, ha enviat un “missatge molt clar” al govern espanyol perquè acceptin les esmenes que “prohibeixen els desnonaments, que regula els preus del lloguer, obliga els grans tenidors a oferir lloguer social i posa fi als deutes hipotecaris de per vida” a la llei estatal que s’està tramitant al Congrés dels Diputats. “La llei quedarà amb paper mullat si no s’inclouen les esmenes de la ciutadania”, ha avisat Delgado.

D’altra banda, han reclamat al president del Govern, Pere Aragonès, que multi els bancs i grans tenidors que no apliquin l’ampliació de la Llei 24/2015 que els obliga a oferir lloguers socials a les famílies vulnerables. “Fem una crida al president Aragonès perquè s’apliquin les sancions corresponents”, ha dit Delgado.

A més, han demanat que els habitatges de la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) –que ara està sota control de l’Estat– passin a ser dels ajuntaments- “No podem permetre pisos buits amb portes antiokupes de la Sareb mentre siguin desnonades famílies vulnerables”, ha remarcat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia