Societat

Nou impuls a la Fira del Conte de Medinyà

La 12a edició va reunir 90 parades, més de les que hi havia abans de la pandèmia

“Aquest any, s’ha tornat gairebé als orígens de la fira”, deia Margarida Falgàs, responsable del grup organitzador de la Fira del Conte de Medinyà. Després de l’anul·lació del 2020 i d’un format reduït el 2021, ahir diumenge, la 12a edició de la Fira del Conte va tornar a omplir els carrers de Medinyà amb fins i tot més embranzida: prop de 90 parades –un vintena més de les que hi havia en les edicions abans de la pandèmia–, ocupaven els carrers més cèntrics amb propostes de biblioteques, editors, artesans o entitats vinculades al sector del conte.

En paral·lel, sis espais i escenaris oferien, gratuïtament, espectacles (entre què destacaven dos de titelles), narracions de contes, tallers de pintura mural o d’escriptura, una sala de lectura, xerrades i activitats adaptades a les diferents edats del públic jove. Entre aquestes propostes originals, hi havia el cinema “més petit del món”, amb una sala adequada dins d’una caravana. “Tenim una programació important de companyies i gent del món de l’espectacle que volem potenciar, perquè és un sector que ha patit”, va dir Falgàs.

Falgàs hi va afegir que, aquest any, la fira ha comptat amb molts escriptors i il·lustradors, que hi han presentat novetats: “Una evolució clara de la Fira del Conte és que cada vegada hi participen més professionals, llibreries i editorials però sobretot escriptors i il·lustradors que aquí poden trobar el seu espai.” En aquest sentit, la responsable de la Fira del Conte explicava una “història romàntica”: una escriptora i un il·lustrador que es van conèixer en una edició anterior van decidir presentar un conte i van guanyar un dels premis que es convoquen a Medinyà.

Un altre apartat de la Fira del Conte és el reconeixement a una persona amb llarga trajectòria en el món de la il·lustració i el conte; aquest any, Teresa Duran, pedagoga, contista, escriptora i traductora, ha estat la persona homenatjada, en un acte presentat per Àngel Daban.

Finalment, ahir a final de tarda, el grup gironí la Mula Baba va protagonitzar la cercavila popular –amb capgrossos, gegants i bestiari– de cloenda de la 12a Fira del Conte de Medinyà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia