Salut

Obres d’ampliació de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona

Els treballs que es fan al Parc Hospitalari Martí i Julià permetran augmentar els espais dedicats a la recerca i tenen un pressupost d’1,6 milions d’euros

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (Idibgi) ha començat les obres d’ampliació de les seves dues ubicacions principals. Aquesta ampliació es fa a través de dos projectes que tenen per objectiu dotar l’Idibgi de nous espais dedicats a la investigació, per donar cabuda al creixement que estan tenint els 23 grups del centre de recerca. Al Parc Hospitalari Martí i Julià, els treballs permetran augmentar les zones dedicades a la recerca i tenen un pressupost d’1,6 milions d’euros.

Al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt, els treballs consistiran a afegir una segona ala annexa a l’edifici anomenat Mancomunitat 2 (M2), que sumarà 485 m² als 1.757 m² de superfície construïda que té ara l’edificació. La nova ala serà ocupada per espais d’ús comú i pel personal de suport a la recerca, i l’àrea que deixaran lliure s’adequarà per convertir-ho en laboratoris. La previsió és que les obres d’ampliació, iniciades a mitjan mes de maig, tinguin una durada d’entre 7 i 8 mesos.

Entre les principals novetats que tindrà l’Idibgi amb aquesta ampliació destaca l’augment d’espais per a l’activitat investigadora, que s’incrementarà en 338 m². Una part d’aquestes noves zones serà ocupada pel personal investigador de dos grups de recerca de l’Idibgi, que fins ara no disposaven de lloc a l’edifici M2. Es tracta del grup de salut mental i addiccions i el d’imatge mèdica. També s’habilitaran noves infraestructures, com ara una nova sala de cultius que serà específica per al treball amb cultius primaris (és a dir, amb cultius de cèl·lules que s’extreuen directament de la mostra d’una persona, com per exemple de sang o de pell), i una altra sala dedicada a la recerca amb bacteris. Es crearà una sala de Realitat Virtual per a projectes de recerca que facin ús d’aquesta tecnologia, i s’habilitarà una nova sala per al grup de recerca d’Imatge Mèdica. Les obres d’ampliació de l’edifici M2, amb un pressupost d’uns 1,6 milions d’euros (sense IVA), es realitzaran gràcies a una subvenció del Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat i a una ajuda de la Diputació de Girona. El restant serà finançat amb romanents de la institució.

LA XIFRA

450.000
euros és el pressupost dels treballs que es fan al nou local del Trueta, a Sant Ponç.

Nou local al barri de Sant Ponç

En paral·lel, continuen avançant les obres d’adequació del local que l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (Idibgi) ocuparà a Sant Ponç, molt a prop de l’hospital Dr. Josep Trueta de Girona. Aquest local reunirà una part del personal investigador que ara treballa al centre hospitalari. Majoritàriament es preveu que es traslladin al nou local personal del grup de recerca en nutrició, eumetabolisme i salut de l’Idibgi. També bona part de l’activitat d’assajos clínics que no requereix situar-se al mateix hospital Trueta. Aquests treballs disposen d’un pressupost de 450.000 euros (sense IVA). Les obres d’adequació del nou local de l’Idibgi a Sant Ponç van començar el mes d’abril passat i es preveu que acabin al juliol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT