Societat

Fons de més de 600.000 euros per atendre els refugiats

A la demarcació hi ha prop de 5.000 ucraïnesos acollits

També hi ha un increment per a l’atenció a les dones

El Departament d’Igualtat i Feminismes del govern reforçarà els serveis de primera acollida i els serveis d’informació i atenció a les dones de les comarques gironines amb una transferència extraordinària de 652.032,36 euros. Els fons permetran “atendre les persones refugiades de manera més individualitzada” i “enfortir la xarxa territorial de tècnics d’acollida, que han acompanyat les persones procedents de la guerra d’Ucraïna, que a la demarcació de Girona han arribat amb un contingent nombrós”, destaca la directora dels serveis territorials de Girona, Marta Casacuberta Solà.

De les aproximadament 21.500 persones ucraïneses acollides a Catalunya actualment –tant en dispositius d’allotjament d’urgència com en xarxes familiars i de proximitat– gairebé 5.000 són a les comarques gironines. En particular, a la demarcació de Girona es realitzaran un total de 12 contractacions, agents d’acollida que se situaran en ajuntaments de municipis de més de 20.000 habitants i en consells comarcals. Entre d’altres, la transferència permetrà contractar dues tècniques o dos tècnics per al consistori de Lloret de Mar, i dos per al Consell Comarcal de la Selva. A més, s’invertirà un total de 120.000 euros a reforçar el finançament dels serveis de traducció, i 20.250 euros a les activitats formatives.

En paral·lel, es destinaran 144.000 euros a augmentar els recursos d’una desena de serveis d’informació i atenció a les dones de les comarques gironines. La majoria de refugiats d’Ucraïna són dones amb filles i fills a càrrec.

LA FRASE

Els fons permetran atendre les persones refugiades de manera més individualitzada i enfortir la xarxa
Marta Casacuberta Solà
directora dels Serveis Territorials a girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia