Infraestructures i serveis

Castelló tindrà 75 càmeres de videovigilància

El govern local ha aprovat en junta de govern local portar a licitació tot el projecte, que inclou espais interiors i exteriors

N’hi haurà també a rotondes i diversos encreuaments

Castelló d’Empúries, i també el nucli d’Empuriabrava, tindrà fins a 75 càmeres de videovigilància fixes, un cop la junta de govern local de la població va aprovar, aquest principi de setmana, de portar a concurs els treballs de compra i instal·lació del material. El projecte contempla que siguin càmeres fixes i se situïn en espais interiors de les dependències municipals i en exteriors d’equipaments municipals. També en zones de la via pública que es consideren problemàtiques, com, per exemple, rotondes o punts d’encreuament, entre d’altres.

La licitació aprovada aquesta setmana contempla, a més de tota la instal·lació de la infraestructura, les càmeres, la connexió per fibra, els servidors, l’espai al núvol i la formació de les persones que hauran de fer el seguiment de les càmeres.

El contracte serà per quatre anys: el primer inclou la despesa del material, la posada en marxa i el desplegament i els altres tres anys, només el manteniment.

Els treballs de disseny del projecte s’han portat a terme en coordinació amb el Departament d’Informàtica, d’Urbanisme i amb la policia local, que ha supervisat els punts d’ubicació de les càmeres.

Control policial

La policia serà qui tindrà el control i la recepció de les imatges enregistrades, ja que el centre de control estarà instal·lat a l’edifici del Centre de Serveis d’Empuriabrava.

El programari de control de les càmeres, connectades per fibra òptica, permet guardar les gravacions durant setmanes, gestionar-les i, en dotze de les càmeres instal·lades, llegir matrícules de vehicles sospitosos d’haver estat utilitzats per cometre un delicte o que estiguin en cerca i captura.

El cost total del projecte de videovigilància és de 346.000 euros; un cop adjudicat, serà sensiblement inferior. Aquest tipus de licitació obliga passar pel Diari Oficial de la Unió Europea.

LA XIFRA

346.000
euros
és el cost previst per a la instal·lació de la totalitat de càmeres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia