Salut

OMS

L’OMS no creu que la verola del mico es converteixi en una altra pandèmia

Encara s’investiga l’origen del brot perquè cap dels casos detectats fins ara està relacionat amb els països on la malaltia és endèmica

El brot de la verola del mico és “poc probable” que es converteixi en una pandèmia com la de Covid-19 malgrat la seva ràpida expansió en l’últim mes, ha dit aquest dilluns l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

“No creiem que aquest brot vagi a suposar l’inici d’una nova pandèmia perquè és un virus ja conegut, tenim les eines per a controlar-ho i la nostra experiència ens diu que no es transmet amb tanta facilitat en humans com en els animals”, ha declarat l’experta en veroles de l’OMS Rosamund Lewis.

De moment, des que el Regne Unit va informar del primer cas confirmat de verola del mico el passat 7 de maig, l’OMS ha rebut notificacions d’un total de 257 casos confirmats en laboratori i uns 120 sospitosos en 23 països.

A Espanya s’han confirmat 98 casos fins avui, segons va declarar el Ministeri de Sanitat divendres passat.

Lewis ha advertit que a pesar que el risc que suposi un problema greu de salut pública és baix, la situació és “inusual” perquè el virus s’està propagant ràpidament en països on no és endèmic (només és endèmic en països d’Àfrica central i occidental).

Per això ha instat les autoritats a treballar de manera conjunta amb l’OMS per a aplicar les mesures necessàries que ajudin a contenir el brot.

L’experta ha declarat que dels 257 casos confirmats cap està relacionat amb viatges a països on aquest tipus de verola és endèmica i, per tant, continuen estudiant l’origen del brot.

Quant a la transmissió d’aquesta malaltia –els principals símptomes de la qual són febre, dolor muscular, cansament i petites granellades en la pell–, els estudis preliminars assenyalen que les principals vies de contagi són el contacte estret amb ferides, fluids corporals i materials contaminats com a roba o coberts d’una persona infectada.

Les recomanacions de l’OMS per a la contenció del virus radiquen en l’aïllament dels positius, el període de contagi dels quals s’estén de cinc a 21 dies, la rentada freqüent de mans i la desinfecció de roba i objectes que hagin pogut estar en contacte amb una persona infectada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Detingut un conductor amb 2 quilos de cocaïna en una caixa de cereals

Barcelona
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona