Educació

Aposta a Figueres per potenciar la formació professional dual

S’ha signat un conveni amb la Fundació Bertelsmann

L’Ajuntament de Figueres s’ha adherit a l’Aliança per a l’FP Dual de la Fundació Bertelsmann. L’objectiu és seguir potenciant la formació professional dual i convertir la ciutat en un referent per a la formació professional a la demarcació de Girona.

Guillem Salvans, senior project development manager de la Fundació Bertelsmann, va afirmar ahir, durant la signatura del conveni: “La formació professional és la forma natural d’aprendre i fer formació amb alternança, és a dir, tres dies a les empreses i dos dies a l’aula, és la millor forma de fer-ho. Des de la Fundació apostem per l’FP dual de qualitat i apostem perquè els empresaris creguin que aquesta és una inversió per a ells. Unir empreses, escoles, instituts i institucions és el camí.”

Eina d’empoderament

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, va manifestar: “Creiem fermament en la col·laboració constant entre centres educatius i empreses de la ciutat, i precisament per això volem fomentar la formació dual a Figueres, i convertir la ciutat en el centre de referència de la formació professional de la demarcació de Girona. La formació dual és una eina d’empoderament per als joves.”El regidor de Promoció Econòmica, Jesús Quiroga, va afirmar: “Creiem en la formació dual com a eina per crear sinergies en l’àmbit empresarial i educatiu, i per generar llocs de treball de qualitat i en sectors econòmics diversos. L’objectiu és treballar conjuntament per millorar l’ocupabilitat dels joves mitjançant una formació professional dual de qualitat, al mateix temps que les empreses obtenen professionals amb una formació totalment a mida de les seves necessitats.”

L’Aliança per a l’FP Dual és una xarxa estatal d’empreses, centres i institucions compromeses amb el desenvolupament de la formació professional dual. Està formada per 1.500 membres, un 60% dels quals són empreses.L’adhesió a la xarxa Aliança implica participar en un marc de col·laboració en què els seus membres es comprometen a desenvolupar voluntàriament actuacions encaminades a impulsar aquest sistema d’aprenentatge.L’acte de signatura es va fer a l’INS Ramon Muntaner de Figueres, que ahir posava punt final al curs de formació dual al centre. El director del centre, Joaquim Bruguera, va valorar molt positivament la formació dual que s’està desenvolupant a l’institut, ja que “és un treball en xarxa i una mostra de treball coordinat, alhora que és la millor manera perquè l’alumnat pugui posar a la pràctica el que està estudiant i es pugui inserir al món laboral”, va afirmar, i va assenyalar que la perspectiva per a l’any vinent “és molt bona”.Aquest és un pas més en l’aposta de l’Ajuntament de Figueres per la formació dual. L’Ajuntament aquest any ha acollit alumnes d’aquest institut per tal que poguessin posar en pràctica a l’ajuntament els coneixements que adquirien a les aules.Dues alumnes de l’INS Monturiol que van fer l’estada formativa a l’ajuntament, a l’àrea de Serveis Socials, la van valorar de forma molt positiva. Noemí Galan, alumna d’FP dual, va manifestar: “Aquesta ha estat una gran experiència, gràcies a les pràctiques he aconseguit formar-me. És una bona oportunitat per conèixer l’àmbit que esculls i saber si és el que t’agrada. Et sents molt acompanyada.” Tamara Betancor, per la seva banda, hi va afegir: “La formació dual m’ha impulsat a seguir estudiant i l’any que ve començaré els estudis d’integració social a la Universitat Oberta de Catalunya. No ha sigut fàcil però ha valgut la pena.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia