Educació

educació

Els alumnes sol·licitaran per escrit en quina llengua volen fer la Selectivitat

Abans de fer les proves els estudiants ompliran un formulari on especificaran en quin idioma volen fer els exàmens de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU)

Els estudiants podran demanar per mitjà d’un formulari anònim la llengua amb què volen rebre les proves de la Selectivitat. A l’inici de les PAU, els estudiants hauran d’omplir un formulari on especificaran l’idioma en què volen rebre les proves. D’aquesta manera el departament de Recerca i Universitats de la Generalitat dona compliment a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que va declarar nul·les les instruccions de les proves del 2021, estimant parcialment un recurs de l’Assemblea per una Escola Bilingüe.

En els exàmens de la Selectivitat de l’any passat els alumnes que volien fer les proves en castellà i aranès ho havien de sol·licitar expressament, una situació que el TSJC va considerar inadequada tot declarant nul·les les instruccions. Finalment, els responsables de les proves van haver d’informar als alumnes que tenien a disposició proves en els tres idiomes per tal que escollissin la llengua que volguessin. Fonts del Departament de Recerca i Universitats han assegurat a l’ACN que el català seguirà sent la llengua d’ús normal de la Selectivitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia