Infraestructures i serveis

Nou taller de manteniment de trens a Ripoll

Renfe i Adif el projecten per al 2024

L’estació recupera centralitat

Renfe i Adif volen construir un taller de manteniment de vehicles ferroviaris a l’estació de Ripoll, tal com s’ha informat en l’últim ple, reunit de forma extraordinària. Aquests dos organismes estatals projecten construir una nau de dos-cents metres lineals, a la zona ferroviària que limita amb Castelladrall i l’aparcament del CAP. La posada en marxa d’aquest servei comportaria la creació de més d’una vintena de llocs de treball. El termini de construcció de la nau es preveu per a l’any 2024, quan entraria en servei. Després de plantejar aquest projecte al ple –era per donar-ne compte–, es redactarà una resposta a Adif i ja podrà començar el procés urbanístic.

L’estació de la capital del Ripollès, de fet, recupera en certa manera aquest servei. Hi ha encara les antigues cotxeres del tren Pirinenc. A més, es torna situar com un enclavament clau quant al manteniment del material ferroviari de la línia R3, que uneix l’Hospitalet de Llobregat amb Puigcerdà, i, per tant, es consolida la rellevància de Ripoll quant a la mobilitat ferroviària dels Pirineus.

Cal recordar que l’R3 és una línia internacional. Connecta amb la xarxa francesa a l’estació nord-catalana de la Tor de Querol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia