Salut

Salut

Sanitat rebrà 11.000 vacunes més de la verola del mico, la meitat al juny

Darias concreta que l’Estat rebrà el 10% de les dosis adquirides per Brussel·les

La titular de Sanitat confirma 323 casos de la malaltia al conjunt de l’Estat

La ministra espanyola de Sanitat, Carolina Darias, ha avançat aquest dimecres que l’Estat espanyol rebrà a finals de juny les primeres 5.000 dosis de la vacuna de tercera generació contra la verola del mico.

En una roda de premsa posterior al Consell Interterritorial de Salut d’aquest dimecres, que s’ha celebrat a València, Darias ha detallat que Espanya rebrà “com a mínim” el 10% de les 110.000 dosis d’Imvanex que la Comissió Europea (CE) ha adquirit a la farmacèutic danesa Bavarian Nordic, la meitat de les quals arribaran a finals d’aquest mes de juny.

De moment, Sanitat té 200 dosis que va comprar la setmana passada a un Estat de la UE i que es distribueixen a demanda de les comunitats autònomes per administrar-les a persones que reuneixin els requisits establerts al protocol recentment aprovat per la Comissió de Salut Pública.

Aquest protocol prioritza l’administració postexposició per a persones amb alt risc de gravetat en els quatre dies posteriors al contacte, immunodeprimides, amb VIH o personal sanitari que no hagi utilitzat correctament un Equip de Protecció Individual (EPI).

Quan es rebi la nova remesa de vacunes, la Comissió de Salut Pública decidirà si se segueix el mateix protocol o bé “s’amplia el cercle”, ha apuntat la ministra.

Darias ha confirmat que actualment hi ha 323 casos confirmats de la malaltia al conjunt de l’Estat. La titular de Sanitat ha explicat que el seu departament actualitzarà dos dies a la setmana, dimarts i divendres –els mateixos que amb la Covid- la xifra de casos de la verola del mico.

 Fins ara, Sanitat comunicava els casos que confirmava l’Institut de Salut Carlos III i els departaments de Salut autonòmics feien públics els seus a banda. A partir d’ara el ministeri unificarà la informació que li transmetin les autonomies a través del Sistema per a la Vigilància a Espanya (Sivies), el mateix al que traslladen les dades d’altres malalties, especialment les transmissibles, com la Covid-19.

L’Estat espanyol és el segon amb més casos reportats fora d’Àfrica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA