Infraestructures i serveis

Salt avança en la tramitació urbanística pel nou Hospital Trueta i el Campus de Salut

La proposta que portarà l’Ajuntament el proper dilluns 20 estableix els usos que s’hi podran dur a terme en les 75 hectàrees que formen part del municipi saltenc

L’Ajuntament de Salt continua avançant en la tramitació necessària per a fer realitat el Campus de Salut i el nou Hospital Josep Trueta al sector sud del municipi. El proper dilluns es debatrà l’aprovació provisional de la modificació del Pla General per definir el Sector Sud. Concretament, la zona es tracta d’un terreny de 75 hectàrees urbanitzables on es permetrà desenvolupar diversos usos, com els vinculats als àmbits sanitaris, comercials o residencials.

Després que el plenari doni el vistiplau a la modificació i el departament d’Urbanisme l’aprovi definitivament, es posarà fil a l’agulla a la següent etapa, que se centrarà en l’avanç del Pla Parcial del sector sud i en la parcel·lació de l’espai.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, destaca que “amb la tramitació que aprovarem ens permet seguir fent passos endavant en un projecte capital per a tota la demarcació i, en el qual, des de Salt, ja fa anys que hi treballem i per aquest fet aquest dilluns ja podem fer l’últim tràmit municipal per a la modificació del Pla General”.

El regidor de Territori, Àlex Barceló, explica que “hem treballat intensament per tal que ara, durant aquest any 2022, Urbanisme ens doni el vistiplau a la modificació del Pla General i, a partir d’aquí, entrar dins l’avanç del pla parcial. Tal com hem fet des del primer moment, des de l’Ajuntament hi estem aportant tots els recursos tècnics i humans per agilitzar tota la tramitació i esperem poder fer la cessió dels terrenys a Salut dins els terminis acordats amb del departament de Salut”.

El Campus de Salut de la Regió Sanitària gironina inclourà el nou Hospital Josep Trueta així com les facultats de Medicina i Infermeria de la Universitat de Girona. A aquests equipaments s’hi sumaran els ja existents a la zona i que també estan vinculats a l’àmbit sanitari com el Parc Hospitalari Martí i Julià, l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES) o l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IdiBGi).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat