Administracions

Salt facilita el tràmit urbanístic per al nou Trueta

L’Ajuntament aprovarà dilluns una modificació del POUM, en què ordena dos sectors unificant-los, sumant 75 hectàrees i definint els seus usos

Es disposa de l’aval de la Comissió d’Urbanisme

L’Ajuntament de Salt continua els tràmits per facilitar la construcció del nou hospital Josep Trueta, en el marc del macroprojecte del Campus de Salut. L’equip de govern aprovarà provisionalment aquest dilluns una modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana (POUM), que té el vistiplau de la Comissió d’Urbanisme, que permetrà que es doti d’uns terrenys de 75 hectàrees. La modificació unifica dos sectors, cosa que permet aprofitar millor totes les possibilitats per desenvolupar usos vinculats als àmbits sanitaris, comercials o residencials.

Un tràmit rellevant

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, destaca que la població avança en el projecte del Campus de Salut –vegeu peça–: “La tramitació que aprovarem ens permet continuar fent passos endavant en un projecte capital per a tota la demarcació i en el qual, des de Salt, ja fa anys que treballem”, destaca, tot afegint-hi que: “Per aquest fet aquest dilluns ja podem fer l’últim tràmit municipal per a la modificació del POUM en aquest important àmbit.”

Per la seva part, el regidor de Territori, Àlex Barceló, explica: “Hem treballat intensament perquè ara, durant aquest any 2022, Urbanisme ens doni el vistiplau a la modificació i, a partir d’aquí, entrar dins l’avanç del pla parcial.” Segons diu Barceló, el treball ha estat intens i en cap cas s’han escatimat recursos per assolir-ho: “Tal com hem fet des del primer moment, des de l’Ajuntament de Salt estem aportant tots els recursos tècnics i humans per agilitzar tota la tramitació del POUM i esperem poder fer la cessió dels terrenys dins els terminis acordats amb el Departament de Salut.”

LA FRASE

Esperem fer la cessió dels terrenys dins dels terminis que s’han acordat amb Salut
Àlex Barceló
regidor de Territori de l’Ajuntament de salt

Un centre de referència per a les comarques

El Campus de Salut de la regió sanitària gironina és un macroprojecte que inclourà el nou hospital Josep Trueta, a més de les facultats de Medicina i Infermeria de la Universitat de Girona (UdG). A aquests equipaments, i aquesta és una data rellevant, se sumaran els ja existents a la zona, que també estan vinculats a l’àmbit sanitari, com ara el Parc Hospitalari Martí i Julià, l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (Euses) o l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (Idibgi).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia