Societat

Els bombers treballen per estabilitzar avui l’incendi de Baldomar

Solé parla de “moderada tranquil·litat” i ressalta la tasca “essencial” dels pagesos

Continuen remullant la zona de Peramola amb 55 dotacions terrestres després de donar per estabilitzat el foc

Els Bombers de la Generalitat treballen per poder estabilitzar durant aquest dilluns l’incendi que crema des de dimecres a Baldomar (Noguera) després de la humitat favorable de la nit i d’haver acomplert els objectius que s’havien marcat. Els esforços se centren ara en un “tros petit” al cap de l’incendi, al flanc oest. Tot i això preveuen continuar treballant els pròxims dies per evitar que pogués donar-se alguna revifada. El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, parla de “moderada tranquil·litat” i ha ressaltat la tasca “essencial” dels pagesos que han contribuït a frenar l’avanç del foc amb les franges efectuades als camps. Els Agents Rurals estimen en unes 2.700 les hectàrees afectades, la majoria de vegetació forestal. En aquest foc hi continuen treballant 73 dotacions terrestres.

Els bombers han donat per estabilitzat aquest dilluns al matí l’incendi de Peramola, segons ha informat el cos d’emergències. De moment, continuen remullant la zona amb 55 dotacions terrestres. L’incendi hauria afectat, segons la darrera actualització dels Agents Rurals, unes 123 hectàrees, amb dades provisionals, en una zona molt abrupta. La major part d’afectació es troba dins l’Espai d’Interès Natural (EIN) Serra d’Aubenç i Roc de Gogul.

Els bombers han donat per controlat l’incendi d’Olivella. Continuen treballant a la zona un total de 23 dotacions.

Desactivat el nivell 3 del Pla Alfa per una millora de les condicions amb la baixada de les temperatures, un increment de la humitat i una reducció del vent. Tot i això, els Agents Rurals mantenen el nivell 2 en 14 comarques de Ponent i la Catalunya Central.

L’incendi de Baldomar

Els equips d’extinció han expressat cert optimisme després d’una climatologia favorable durant la nit i que també es preveu que segueixi les pròximes hores. A més, s’espera aquest dilluns l’arribada d’un front que caldrà veure si va acompanyat d’aigua, cosa que podria contribuir a l’estabilització de l’incendi. Tot així, els bombers no descarten la possibilitat que pugui donar-se alguna columna de fum durant el dia. El cap de l’operatiu dels bombers, Miquel López, ha explicat que treballaran per estabilitzar l’incendi durant les pròximes hores però ja ha dit que continuaran treballant al lloc els pròxims quatre o cinc dies per si pogués donar-se alguna revifada puntual. López ha destacat que durant la nit no hi ha hagut flama i ha dit que continuen centrant els esforços al flanc oest. Aquest dilluns treballen 25 mitjans terrestres i 5 d’aeris, els quals aniran participant als treballs d’extinció de forma intermitent.

Bernat Solé ha agraït la tasca dels diferents cossos i serveis que participen en les tasques d’extinció i de suport. Així mateix, el delegat del Govern a Lleida ha posat en valor la “comprensió” dels veïns i la tasca dels pagesos per les franges de contenció que han estat efectuant aquests dies ja que han contribuït a evitar que el foc pogués avançar cap a Santa Maria de Meià, amb la qual cosa hauria pogut tenir un potencial d’unes 20.000 hectàrees.

De la seva banda, el cap del cos d’Agents Rurals a Lleida, Llorenç Ricou, ha dit que la principal hipòtesi amb què treballen seria que el foc s’hauria originat per causes naturals, en concret per algun dels llamps que van caure a la zona. De totes maneres, ho volen acabar de confirmar ja que també es van fer tasques agrícoles a la zona, ha indicat Ricou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa

VERGES
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT