Societat

societat

641 places més per estudiar infermeria el proper curs

La consellera Geis assegura que 485 de les places seran a preu públic

El proper curs acadèmic el sistema universitari disposarà de 641 noves places per als estudis de grau d’infermeria, de les quals 485 seran a preu públic.

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha presentat aquest dilluns l’ampliació de places al grau en Infermeria de la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida (UdL) que s’imparteixen a Igualada (Anoia) i que, a partir del proper curs 2022- 2023, oferirà 40 noves places d’accés a la unitat docent de l’Hospital Universitari d’aquesta localitat barcelonina.

La consellera ha subratllat que amb aquestes 40 noves places a Igualada crearan “oportunitats a tot el país, amb preus públics per afavorir l’equitat i la igualtat d’oportunitats”. Geis també ha reafirmat la seva voluntat de continuar treballant per ampliar més les places d’infermeria “que siguin necessàries per respondre a les necessitats del país”.

La nova oferta de places a preu públic a Igualada s’emmarca en l’ampliació d’oferta amb la qual el Departament de Recerca i Universitats tracta de revertir al dèficit de personal infermer a Catalunya, accentuat per la pandèmia de la covid.

Amb les últimes incorporacions, el proper curs acadèmic 2022-2023 el sistema universitari de Catalunya disposarà de 641 noves places d’accés al grau d’Infermeria (2.184 el curs actual per 2.825 el proper curs 2022-2023), de les quals 485 (75%) seran a preu públic.

D’aquesta tipologia hi haurà 150 places noves a la Universitat de Barcelona, 150 a l’Autònoma, 80 a la de Lleida (La meitat en aquesta ciutat i l’altra a Igualada), 60 a la de Girona i 55 a la Rovira Virgili (Tarragona).

Amb preu privat, hi haurà 60 places al centre adscrit a Sant Joan de Déu de la UB, 30 a la Universitat Internacional de Catalunya, 36 a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), i 30 al TecnoCampus Mataró (UPF).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia