Societat

La policia local de Ripoll es reforça amb drons

Els farà servir per a tasques de vigilància en dos concerts d’aquest estiu a la Devesa del Pla

Estaran equipats amb càmeres visual i tèrmica

La policia local de Ripoll, que des del mes passat té els seus agents equipats amb càmeres personals, fa un pas més en el procés d’incorporació de noves tecnologies, i aquest estiu usarà per primer cop drons per fer tasques de vigilància. De moment aquesta eina es farà servir en dos esdeveniments puntuals a la Devesa del Pla: el 2 de juliol, en el concert de Joan Dausà, i el 5 d’agost, en l’actuació de l’Orquestra Di-Versiones, que es preveuen multitudinaris.

Dues càmeres

Els aparells que volaran per primer cop a Ripoll estan dotats amb una càmera visual amb zoom i també amb una càmera tèrmica, especialment adient quan les condicions de visibilitat són molt limitades (els dos concerts esmentats tindran lloc a la nit). “[El dron] és un suport essencial en l’àmbit policial, sobretot per al cap del dispositiu, per tal de dissenyar l’estratègia de l’operació i planificar la resposta més immediata, acurada i professional”, van justificar ahir a l’Ajuntament.

LA DATA

02-07-22
És el dia
en què volarà per primer cop un dron policial a Ripoll, amb motiu d’un concert de Joan Dausà.

Una eina que s’està popularitzant

Ja comença a ser habitual en els dispositius dels Mossos, i ara la vigilància a través de drons s’està fent un lloc en els cossos policials locals, sobretot arran dels confinaments per la pandèmia. A la demarcació de Girona, abans que Ripoll, ja han incorporat aquesta tecnologia municipis com ara Palafrugell, Llançà o Lloret de Mar. “Els drons –explicaven ahir a l’Ajuntament de Ripoll– són una eina de treball indispensable per a la seguretat pública, ja que incrementen l’eficiència de la tasca policial, augmentant notablement la visió que tenen els agents en directe de la zona de l’esdeveniment i de la rodalia, i detectant qualsevol incident que es pugui produir.”

Per fer anar una d’aquestes petites aeronaus es necessita un permís concret, que s’aconsegueix en superar uns cursets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia