Societat

Una revetlla com les d’abans, però amb precaucions

Tot i que la majoria de municipis gironins celebren la revetlla de Sant Joan amb normalitat, alguns ajuntaments han pres mesures preventives a causa de l’alt risc d’incendi

El 2022 es podrà celebrar, per fi, la revetlla de Sant Joan amb normalitat. Després de dos anys amb limitacions, aquest cop no hi haurà restriccions sanitàries, tot i que alguns ajuntaments han decidit prendre mesures preventives a causa de l’alt risc d’incendi.

Així, a causa de l’alt risc d’incendi forestal, alguns ajuntaments han decidit prendre diverses mesures per la revetlla. Aquest és el cas, per exemple, de Sant Julià de Ramis, on s’han establert tres punts exclusius per tirar petards: la plaça U d’octubre, el parc infantil de les Comes i la plaça de l’Ajuntament. “Gairebé tot el municipi està envoltat de zona boscosa i agrícola”, explica l’alcalde, Marc Puigtió, per argumentar la decisió. Agents de la guàrdia municipal custodiaran els punts i, amb la presència d’agents de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), també hi haurà mànegues d’aigua en cas que fos necessari. A Medinyà és podrà a la plaça de les Moreres.

A les Planes d’Hostoles, s’ha acordat restringir les fogueres i els llençaments de petards a les places de l’interior del poble, i, a Garriguella, l’Ajuntament ha dictat un ban d’alcaldia que prohibeix “llençar petards i coets dels quals no es controla la destinació, així com l’encesa de fogueres en tot el terme municipal”.

A Salt i a Llagostera, entre altres municipis, els ajuntaments s’han adherit a la campanya de la Generalitat i Protecció Civil Revetlles amb precaució, en què es recomana no llançar petards contra ningú, no tirar material pirotècnic a menys de 500 metres de zones boscoses, no fer fogueres en llocs no autoritzats pels serveis municipals i tenir sempre a mà algun mitjà per apagar el foc.

Per contra, aquest any la revetlla de Sant Joan serà sense restriccions horàries, a l’aire lliure i amb plena normalitat a diverses localitats de les comarques gironines. Al municipi de Sant Joan les Fonts la revetlla coincideix amb l’inici de la festa major i els castells de focs artificials i el ball a la plaça Major posaran el punt final a la jornada. La festa també es durà a terme amb normalitat a Olot, on començarà amb l’arribada de la Flama del Canigó i la foguera anirà acompanyada del sopar popular. Banyoles torna a incloure una gran foguera i un espectacle de foc al centre de la vila. A Girona es podrà gaudir de tres fogueres situades a diferents llocs de la ciutat: als jardins fora muralla, a Vista Alegre i a les ribes del Ter, on organitzen concerts en la sisena edició del Foc de la Feixa.

LA DATA

23.06.22
Les fogueres
de Sant Joan seran presents en nombrosos municipis gironins avui a la nit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia