Societat

L’Orquestra de Cambra Ciutat de Figueres debuta amb compositors locals

La nova formació, dirigida per Carles Coll, es presentarà el dimecres 29 de juny al Teatre El Jardí, amb “un acte de reafirmació musical figuerenca”

La nova Orquestra de Cambra Ciutat de Figueres, dirigida per Carles Coll, oferirà el seu concert de presentació dimecres vinent, 29 de juny, en el marc de les Revetlles de Sant Pere. El concert, que tindrà lloc al Teatre El Jardí (18 h, 12 euros) estarà dedicat a obres de quinze compositors figuerencs de diferents èpoques. Aquest concert vol ser “un acte de reafirmació musical figuerenca”, segons Coll.

El concert, en què també intervindran Clara Valero (soprano), M. Rosa Oliveras (rapsoda) i Albert Monjó (clarinet), inclourà les següents obres: Una mirada, una de les obres més populars de Pep Ventura. Masurca Assumpció, de Benet Ventura, fill d’en Pep, que va morir als 31 anys, poc després d’haver tingut un desmai quan tocava el solo de tenora de Per tu ploro del seu pare. Lluny de ma pàtria, un cant a l’enyorança compost per Antoni Juncà quan estava destinat a Tetuan com a músic militar. La reina de l’Empordà, una obra dedicada per Lluís Bonaterra a la senyora Antònia Raguer de Moner i estrenada el 20 d’agost del 1905 per la Banda del Regiment d’Àsia a la Rambla de Figueres. Sant Pere de Roda, de Francesc Basil, que copsa, segons Coll, “l’esperit del monestir amb unes harmonitzacions pròpies d’un talentós mestre de composició”. D’Enric Sans sonarà Xamosa Roser, una peça fresca i simpàtica dedicada a la nena Roser Bosch.

El programa també inclourà la sardana Sota el cel de Catalunya, de Simó Gratacós, autor també de la més coneguda Jovenívola. Lluïsa és una peça d’Agapit Torrent, gran saxofonista i violinista, dedicada a la seva dona, Lluïsa Padrosa. Jocs d’infants és obra del pianista Enric Montoriol i Cor de violí, de Jaume Cristau, que la va escriure el dia de l’enterrament d’Agapit Torrent. Polca de l’escàndol, d’Albert Cotó, una polca inspirada per una baralla de carrer. El meu espill, que Florenci Mauné va dedicar a la seva filla Montserrat. Oració al Crist de la Tramuntana, de Carles Fages de Climent, amb música de Maria Rosa Gratacós, que també va musicar el poema Cerqueu-me vora la mar, de Montserrat Vayreda. Completen el programa La Isabel i l’àvia, de Josep Maria Surrell, i un parell de fragments de la Balada del sabater d’Ordis, de Fages de Climent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia