Societat

SOCIETAT

El govern espanyol aprova la “llei trans”

La voluntat de la persona serà l’únic requisit per al canvi, acabant així amb els informes mèdics

El Ministeri d’Igualtat porta aquest dilluns dilluns la llei trans al Consell de Ministres en segona volta amb algunes modificacions tècniques i “sense grans canvis” respecte al text inicial, de manera que reconeix la lliure determinació del gènere i deixa de considerar malaltes les persones trans.

Així, el Govern aprova aquesta llei un any després que ja donés llum verda a l’avantprojecte després d’unes llargues i difícils negociacions dins del Govern de coalició.

Fonts del departament que dirigeix Irene Montero han assegurat a Efe que el text que serà remès al Congrés perquè ja comenci la tramitació parlamentària no estableix “grans canvis” respecte a l’avantprojecte; inclou modificacions de millora, però no varien l’esperit de la llei.

El Consell d’Estat va aprovar dijous passat el seu informe de l’avantprojecte que es farà públic quan la llei s’enviï a les Corts; a més Igualtat compta des de finals d’abril amb el del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), que va demanar elevar a 18 anys la possibilitat de canviar de sexe al Registre sense aval judicial. El text d’Igualtat estableix que el canvi de sexe registral es podrà fer a partir dels 12 anys: entre 12 i 14 anys caldrà aprovació judicial; entre 14 i 16, l’assistència de pares o tutors; ia partir dels 16 no hi haurà cap limitació.

L’òrgan de govern dels jutges va considerar lloable la finalitat de la llei, evitar la discriminació dels col·lectius trans i LGTBI, però va alertar que, si no calia, les dones podrien sortir perjudicades en certs àmbits, com l’esportiu o les proves físiques per accedir a determinades professions.

La llei despatologitza les persones trans, de manera que la voluntat de la persona serà l’únic requisit per al canvi, acabant així amb els informes mèdics i la necessitat de tuteles mèdiques i legals. A més, prohibeix les teràpies de conversió.

Modifica el Codi Civil perquè les dones lesbianes i bisexuals puguin procedir a la filiació dels seus fills sense necessitat d’estar casades i, entre altres coses, contempla un règim d’infraccions i sancions que inverteix les regles relatives a la càrrega de la prova quan es tracte de discriminació al col·lectiu LGTBI



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona