Medi ambient

emergència climàtica

Catalunya registra cinc onades de calor més cada any que a mitjan del segle XX

La temperatura mitjana anual a Catalunya és actualment 1,8 ºC més alta, segons el butlletí del Servei Meteorològic de Catalunya

Catalunya registra actualment cinc episodis de calor més cada any que a mitjan segle XX, segons les dades recollides en el Butlletí Anual d’Indicadors Climàtics (BAIC) 2021, que ha incorporat nous punts d’observació termomètrica i pluviomètrica i una nova metodologia d’anàlisi.

Segons el butlletí del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), la temperatura mitjana anual a Catalunya és actualment 1,8 ºC més alta que a mitjan segle XX; la precipitació disminueix molt lleugerament, però sense mostrar una tendència concloent, i el nivell de l’aigua del mar a l’Estartit (Baix Empordà) s’ha incrementat en prop de 10 centímetres des del 1990.

El BAIC 2021 ha ampliat el nombre de series climàtiques a partir de les quals ha analitzat les tendències i ha computat nous indicadors de temperatura extrema, entre elles les onades de calor, és a dir, els episodis en els quals s’han produït 3 o més dies amb una temperatura màxima o mínima per sobre del percentil 90.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia