Societat

societat

Tarragona gairebé duplica els pisos turístics en quatre anys

L’Ajuntament seguirà de prop l’evolució per proposar accions que encaixin amb un “model turístic sostenible”

Els pisos turístics de Tarragona van passar de 1.280 a 1.891 entre 2017 i 2021, un creixement del 47,73% tot i la frenada del mercat durant la pandèmia el 2020. Ho determina l’estudi de l’investigador de la Universitat Rovira i Virgili i doctor en Economia, Antonio Russo, a partir d’una estimació que inclou pisos regulats que es promocionen a través d’Airbnb, de l’oferta d’Airbnb sense llicència i de l’oferta amb llicència en altres plataformes. Les zones amb més concentració són Part Alta, Centre, Llevant i Barris Marítims. L’Ajuntament de Tarragona crearà una taula de treball integrada per diferents departaments municipals que farà seguiment de l’evolució del sector i proposarà mesures i actuacions perquè encaixi amb “un model turístic sostenible”.

Pel que fa a places d’allotjament en pisos turístics a Tarragona, s’ha passat de 6.009 places a 8.338. L’oferta hotelera és de 2.300 places i als càmpings de 8.340, segons dades d’Idescat del 2020. Un 10% no estarien regulades. Russo també ha destacat que es detecta un augment de la concentració d’habitatges turístics d’un mateix gestor, fet que indicaria una professionalització del sector.

La concentració de pisos turítics en algunes zones de la ciutat no ha provocat un descens de la població censada i que, de moment, no es produeix el fenomen d’expulsió de la població local. A Tarragona hi ha 165 habitants censats per cada HUT d’Airbnb, el que situa la ciutat al costat de localitats com Toledo i lluny d’altres destinacions en què el nombre de residents per cada HUT d’Airbnb és molt baix: Sitges 16, València 85, Sant Sebastià 77, Santiago de Compostel·la 105 o Pamplona 106.

Una ordenança local

El consistori impulsarà els pròxims mesos una taula de treball amb diversos departaments integrats i iniciarà un procés participatiu entre la població local per confeccionar una ordenança que reguli “de manera clara” l’habitatge d’ús turístic, per evitar “creixements descontrolats i aliens a la població local”. Per a l’alcalde Pau Ricomà, que un 21% dels edificis amb pisos turístics sigui d’abans del 1900 i un 46% d’abans de 1950 és un indicatiu de “l’efectiu positiu” per la rehabilitació que té el mercat.

LA XIFRA

1.891
Són els pisos turístics a Tarragona, quan fa quatre anys eren 1.280, un increment del 47,73%


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES